Wie stelt op zondag 30 juni zijn/haar tuin open in Vught, Helvoirt of Cromvoirt?

Foto: KANT

Op zondag 30 juni is er weer een kans om een aantal mooie, bijzondere, leuke tuinen te bezoeken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt want dan wil burgerinitiatief KANT alweer de 5e open tuinen route organiseren. Het wordt al een mooie traditie. We zoeken nu bij voorkeur tuinen in het teken van de levende bodem, ons jaarthema 2024.

Een gezonde, levende bodem
Een gezonde bodem is een voorwaarde voor een mooie en gezonde tuin. Hiervoor zijn wij op zoek naar tuinen waar de eigenaar iets kan laten zien wat hij/zij doet aan een gezonde bodem. Denk aan een composthoop, een regenwormen hotel, afkoppeling van de regenpijp, een wadi, bedekken van de bodem met natuurlijke materiaal (mulchen) of misschien heeft u een groentetuin aangelegd met de no-dig methode. Zo’n no-dig muistuin wordt op de bestaande grond aangelegd op karton met een flinke laag compost. Wellicht heeft u nog iets anders gedaan voor een goede bodemstructuur. De grootte van de tuin is niet belangrijk. Elke tuin waarin een gezonde, levende bodem aandacht krijgt en die kan inspireren is welkom.

Aanmelden
Wij roepen iedereen op die een tuin heeft waarin iets te vertellen valt over goede voorbeelden of die gewoon gezien mag worden om zich aan te melden om op zondag 30 juni mee te doen. Openstelling van 10.00 tot 17.00 uur of een deel daarvan. Aanmeldingen als u uw tuin open wilt stellen graag voor 2 juni bij [email protected]

We zoeken ook tuineigenaren waarbij we enkele bodemonderzoeken en -proefjes mogen demonstreren.
We zijn ook nog op zoek naar personen die actief willen worden bij KANT om steeds meer mensen te betrekken bij een groen Vught. De kerngroep van KANT nodigt u van harte uit met ons mee te doen. Wilt u meehelpen aan een activiteit of weet u een goede activiteit waar u aandacht aan wilt besteden? Laten we het dan samen doen! Bekijk onze website eens, daar staan meerdere tips op, van makkelijke tot moeilijkere maatregelen om uw tuin klimaatvriendelijker te maken. U kunt contact met KANT opnemen via [email protected] of telefonisch via 06-40326440.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen