Tune Out Event zoals het bedoeld is

Foto: Cees Ringelberg

Op 31 mei is er weer een Tune Out Event in optima forma! Een geweldige mix van jonge muzikanten (deze keer van het Maurick College), een gevestigde band én een band bestaand uit doorgewinterde muzikanten in een nieuwe samenstelling.

Ramblin’dog
Het spelen van akoestische blues met passie en plezier is de drijfveer van de 4 illustere heren van Ramblin’ Dog. Het repertoire bestaat uit zowel eigen composities als zelf gearrangeerde nummers van grote blues-artiesten in verschillende stijlen en is dus lekker gevarieerd. Ook het instrumentarium bestaande uit, gitaren, bluesharp, bas en percussie en fantastische vocalen, draagt hieraan bij.

De vier muzikanten hebben een uitgebreide muzikale ervaring, die je terug hoort in hun mix van gevoelige, swingende, maar bovenal gepassioneerd gespeelde blues-songs.

Hun debuut-CD “We Will Voodoo You”is zeer goed ontvangen bij het Nederlandse Blues publiek. In 2016 drongen ze door tot aan de finale van The Dutch Blues Challenge. Die titel wonnen ze niet, maar wel de prestigieuze publieksprijs en sindsdien worden ze serieus genomen in de Nederlandse blues-scene. Ramblin’ Dog zorgt voor kippenvel en “the need to dance”.

Ramblin’ Dog bestaat uit:

  • Joep de Greef   zang (lead), bluesharp en gitaar
  • Frank Reemers zang en gitaar (lead)
  • Markus Trum    bas
  • Maurice Meesters  cajon en percussie

Maurick College
Twee bands van het Maurick College op de planken deze editie!
De eerste is Mysto. Deze band bestaat uit Max (zang), Taco (gitaar), Lucas (toetsen), Ayo (basgitaar) en Suze (drums). Ze spelen 2 jaar samen als bandje op het Maurick College. Hun repertoire bestaat uit nummers van ABBA, Queen, Coldplay en Olivia Newton John. Een korte, maar indrukwekkende set!

De tweede schoolband is zo nieuw dat ze nog geen bandnaam hebben. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal muziek als examenvak hebben gekozen. De band bestaat uit: Beau Staps (zang en gitaar), Jules van Gerwen (drums), Felix Briquet (gitaar) en Alexander Gourmaud-Roodenrijs (basgitaar). Dit optreden gebruiken ze vooral om ervaring op te doen; precies waar Tune Out ene podium voor wil bieden!

Vessel Blues
Zeven door de wol geverfde muzikanten vinden elkaar in de Blues. Simpel en geen toeval. Sommige Vesselaars kennen elkaar al sinds mensenheugenis. Muzikale vrienden zijn het. En toch hadden ze eerder nog niet in deze samenstelling gespeeld. Het kwam er gewoon niet van. Want ja, je kent het wel. De één maakte internationaal furore, of timmerde lokaal aan de weg. De ander had naast muziek nog andere drukke bezigheden. Maar het kon niet uitblijven: vriendschap en muzikaal talent moesten op ene goed moment wel leiden tot een band waar de spetters van af vliegen. Inmiddels zijn de mannen van Vessel er van overtuigd en schreeuwen ze van de daken; ‘Damned, it’s just blues, man! That’s what we’re gonna do!’.

In de studio van Luid & Duidelijk steken ze wekelijks de koppen bij elkaar, halen hun instrumenten uit de koffer en  smeert de zanger zijn keel. Ze hebben inmiddels een setlist waar je U tegen zegt. En bovenal; ze hebben een herkenbare sound. Vessel wil niet het zoveelste bandje zijn, maar een Bossche Bluesband van topniveau. Plezier maken met elkaar, maar zeker ook voor de bluesliefhebber.

Bas van den Booren, Hans Govaart, Cis Hageman, Michiel ter Mors, Walter Latupeirissa. Erik Pennings en Bert van de Ven tekenen voor de samenstelling.

Tune Out Event is op vrijdag 31 mei in Elzenburg, Lidwinastraat 12c in Vught. Om 19.30 gaat de zaal open, entree is gratis.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen