FC Den Bosch wint eerste oefenwedstrijd

FC Den Bosch is de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 1-5 overwinning op VV Helvoirt.

Namens FC Den Bosch scoorden Zija Azizov en Sven Blummel al vroeg in de wedstrijd bij een gretige Bossche ploeg. Vrij snel hierna was het de thuisploeg die de aansluitingstreffer liet aantekenen. FC Den Bosch probeerde de marge weer te vergroten en kreeg enkele grote kansen via onder meer Luuk Brouwers en Jens van Son. Waar de 1-3 aanvankelijk uitbleef was het de mee opgekomen rechtsback Jeremy Fernandes die na een knappe pass van Jens van Son binnenschoof. Het bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft elf nieuwe namen bij FC Den Bosch. Felida, Haddouchi en Bouyaghlafen lieten zich geregeld gelden, maar gescoord werd er vooralsnog niet. Danny Verbeek (twee keer schot net naast) en Niek Vossebelt (kopbal) waren eveneens dichtbij een nieuwe Bossche treffer. Deze viel even later alsnog. Danny Verbeek omspeelde knap over de rechterflank zijn tegenstander en bediende captain Niek Vossebelt die beheerst van dichtbij binnenschoot. Ook de thuisploeg kreeg nog twee aardige kansen. Een kopbal was een prooi voor Heemskerk en een vrije trap ging nipt naast. Het slotakkoord was voor Diego Meerveld. Hij rondde in de 90e minuut een Bossche aanval knap af en bepaalde zodoende de eindstand op 1-5.

Aanstaande zaterdag wordt het tweede vriendschappelijke duel gespeeld. In Geffen is Nooit Gedacht de tegenstander