Blarenbabbel voor vierdaagselopers

Foto: Lisette Broess-Croonen / vughtnieuws

Een deel van de Vughtse deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse kwam vanmiddag bijeen voor de ‘blarenbabbel’, een laagdrempelige bijeenkomst om gezellig na te praten.

De lopers zagen er weer fris uit, ondanks de vele kilometers die ze deze week gelopen hebben. Voor Annelies (47) was het de eerste keer dat ze meeliep en het is goed bevallen. “Het is vier dagen feest geweest, wat een belevenis. Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn vijftigste een keer de vierdaagse wilde lopen en dat is gelukt. Ik heb er niet veel klachten aan overgehouden, maar ik ben dan ook goed verzorgd. Ik liep met mijn werk en na afloop waren er masseurs en werden de blaren behandeld.”

Tussen de deelnemers zaten lopers die voor de eerste keer meededen, maar ook iemand die al zeventwintig edities heeft meegedaan. Vol trots liet bijna iedereen zijn behaalde kruisje zien en genoot ondertussen van een gezellig optreden van een band en een welverdiende versnapering. Samen wisselden ze ervaringen uit, over het warme weer op woensdag, de mensen langs de kant en de gezelligheid. Volgend jaar hopen ze elkaar weer te zien op de ‘blarenbabbel’.

Foto en tekst: Lisette Broess-Croonen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen