Fons Potters lijsttrekker D66 Vught

Fons Potters
Fons Potters
Foto: D66 Vught

D66-wethouder Fons Potters (44) gaat de lijst aanvoeren van D66 Vught bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De leden van D66 kozen net als in 2014 Potters als lijsttrekker.

Dat heeft D66-afdelingsvoorzitter Dion Meuwissen bekend gemaakt. “Met hem hebben we een politiek ervaren en krachtig D66-bestuurder en campaigner in ons midden. Het bestuur kijkt daarom met enthousiasme en vertrouwen uit naar de komende campagne.” Potters reageert verheugd op de verkiezing: “Ik ben er trots op dat ik de lijst mag aanvoeren van deze afdeling van D66 die altijd actief is en niet alleen bij verkiezingen. Ook de campagne gaan we weer met z’n allen doen. We hebben heel veel ervaren partijleden én talenten die ieder hun eigen expertise inbrengen en uitdragen.”

Grote stappen gezet
Potters is wethouder in Vught en sinds zijn aantreden in juli 2015 zijn in verschillende dossiers grote stappen gezet zoals de nieuwe onderwijshuisvesting in Cromvoirt en de in aanbouw zijnde school bij Elzenburg, een succesvolle inhaalslag bij het vervangen van verouderd riool en een nieuw afvalbeleid waarbij de vervuiler nadrukkelijker betaalt. De plannen voor N65 en spoorverdieping zijn bijgesteld zodat zij op een groter draagvlak kunnen rekenen. Ondanks deze investeringen staat Vught er financieel goed voor en is het nog steeds een topgemeente om in te wonen. Niet voor niets staat Vught op plaats 9 van de meeste duurzame gemeentes van Nederland.

Recordaantal leden
De afdeling van D66 is Vught staat er goed voor en groeide de afgelopen jaren door naar een recordaantal leden. Ook bij de verschillende verkiezingen bleek telkens dat de aanhang verder groeit. Keer op keer stemmen meer Vughtenaren op D66. Bij verkiezingen heeft Vught bijna altijd het hoogste percentage D66-stemmen van Brabant en bij de Europese verkiezingen werd D66 in Vught zelfs de grootste partij. “Vught is inmiddels dus een echte D66-gemeente, we gaan daarom wederom voor winst”, aldus Potters. Bij de vorige verkiezingen ging D66 van twee naar vier zetels. Daarmee werd D66 in zetelaantal gedeeld de tweede partij in Vught.

Ontbijtsessies
De andere leden van D66 in Vught kunnen zich nog tot half september kandideren voor de rest van de lijst van D66. Eind van dit jaar wordt de definitieve kandidatenlijst bekendgemaakt. Het nieuwe verkiezingsprogramma van D66 staat inmiddels al in de steigers. Onder meer door middel van ontbijtsessies over diverse onderwerpen zijn de verkiezingscommissie, fractie en andere leden in gesprek gegaan met Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Ook het verkiezingsprogramma zal eind dit jaar vastgesteld en openbaar gemaakt worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen