SpecialSport wordt Uniek Sporten!

Foto: Pixabay

Om sporten en bewegen voor mensen met een beperking in de regio toegankelijker te maken, bundelen SpecialSport en StichtingFondsgehandicaptensport de krachten.

Vanaf 1 september 2017 starten beide partijen de samenwerking, de sport- en beweegactiviteiten zijn dan via het landelijke platform Uniek Sporten eenvoudig vindbaar. Dat betekent dat het actuele regionale sport- en beweegaanbod en andere specifieke content van de website www.specialsport.nl is overgedragen naar www.unieksporten.nl.

Onder de noemer SpecialSport, werken de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Haaren, Heusden , Meijerijstad, Sint-Michielsgestel en Vught sinds mei 2015 samen om sporten en bewegen met een beperking inde regio beter mogelijk te maken. De intergemeentelijke samenwerking heeft de afgelopen twee jaar o.a. geleid tot 24% toename van het geinventariseerde aanbod van specifieke en/of toegankelijke beweegactiviteiten voor mensen met een beperking, ruim 300 inwoners met een handicap zijn doorverwezen of individueel begeleid naar een geschikte beweegvorm in de regio. Daarnaast zijn 95 begeleiders, trainers, bestuurders van sportaanbieders bijgeschoold in hoe het sportaanbod veilig en toegankelijk te organiseren voor mensen met een beperking.

De regionale samenwerking wordt voortgezet om vraag en aanbod beter te blijven “matchen”. Immers, uit landelijk onderzoek blijkt dat de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking ten opzichte van valide sporters nog ver achter loopt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen