Jong talent musiceert de laatste zondagmiddag van de maand in Huize Bergen

Foto: Pixabay

Jong talent musiceert de laatste zondagmiddag van de maand in Huize Bergen. Op zondag 27 augustus om 15.00 uur in Huize Bergen, Naruhiko Kawaguchi, piano Prelude: Quinten, Jason en Lewis Hu piano en de presentatie is in handen vanMaurick Reuser

Het muziekleven van Naruhiko Kawaguchi.

Hij werd geboren in Morioka, de hoofdstad van de prefectuur Iwate en groeide op in Yokohama. Hij behaalde zijn bachelor Musicologie aan de Tokyo University of Arts, alwaar hij tevens zijn master Oude Muziek voltooide en werd onderscheiden met de Acanthus Prize 2015. Hij studeerde forte piano bij Kikuko Ogura en Christine Schornsheim, klavecimbel bij Asami Hirisawa en piano bij Seizo Azuma.

Nu is hij masterstudent aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij forte piano studeert bij Richard Egarr en clavichord bij Menno van Delft.

Prijzen en concoursen over de hele wereld, o.a. in Japan , Italië, Amsterdam.

Hij gaf fortepiano-recitals in Amsterdam, Rome, Florence, Palma en Saluzzo, alsmede in het prestigieuze Wunderkammer-festival in Trieste ( Italië) in 2013.Ook speelde hij op het Geelvinck Fortepiano Concours in Amsterdam in 2015.

Naruhiko heeft een speciale voorliefde voor Spaanse muziek; in 2014speelde hij in Tokyo een programma getiteld “From the time of Goya” met werken van Spaanse componistenuit de Klassieke periode.Hij is een fervent pleitbezorger van dit bijzondere repertoire voor fortepiano. Zijn eerste  solo-opname met werken van Dussek kwam recentelijk uit bij Brilliant Classics. Hij is ook ensemblespeler, hij is te horen op een CD “ballad tot he Earth”.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen