Informatieochtend over longfibrose in het JBZ

Foto: Vught Nieuws

Op maandag 18 september organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in samenwerking met de Longfibrose patiëntenvereniging een bijeenkomst over longfibrose.

De ochtend vindt plaats in het auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en is bedoeld voor patiënten en naasten. De ontvangst is vanaf 9.30 uur; om 12.00 uur eindigt de bijeenkomst. Aanmelden kan tot 9 september.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de internationale longfibroseweek. Longfibrose is een zeldzame chronische aandoening waarbij er sprake is van bindweefselvorming in de longen. Hierdoor kunnen de longen niet meer voldoende zuurstof opnemen en koolstofdioxide uitscheiden. Tijdens de informatieochtend geven verschillende longartsen uitleg over longfibrose, de diagnosestelling en de behandeling. Een fysiotherapeut gaat in op bewegen bij longfibrose. Een verpleegkundig specialist vertelt over palliatieve zorg bij longfibrose.

Aanmelden
Tijdens de ochtend is er ruim gelegenheid om vragen te stellen. In de ontvangstruimte van het auditorium staan verschillende informatiestands waaronder de stand van de Longfibrose patiëntenvereniging. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden is verplicht, en kan via www.longfibrose.nl, vóór 9 september. Ook  naasten mogen meekomen. Lidmaatschap van de vereniging is niet verplicht.

Gespecialiseerd
Longfibrose behoort tot de groep van interstitiële longaandoeningen. Dit is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen waarbij het ‘interstitium’ is aangedaan, ofwel de ruimte tussen de longblaasjes en de bloedvaten. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gespecialiseerd in de behandeling van vrijwel alle interstitiële longaandoeningen. Het ziekenhuis werkt hierbij nauw samen met het centrum voor interstitiële longziekten van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patiënt. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving waarin continu wordt gestreefd naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit één kerngedachte: Aandacht maakt ’t beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en zo’n 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten binnen het JBZ  zijn georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio  ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.

bron: JBZ

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen