Festival ‘Gezond Den Bosch’ in en rond De Plek

Foto: Gezond Den Bosch

De tweede editie van ‘Gezond Den Bosch’ – een initiatief van De Plek – staat zondag 8 oktober aanstaande van 10.00 tot 17.00 uur op het programma.

‘Gezond zijn, worden en blijven’ staat centraal, bestemd voor jong en oud. Extra dit jaar is het uitgebreide programma voor senioren dat is opgesteld in samenwerking met de seniorenraad met onder meer de lezingen ‘Financieel gezond oud worden’ en ‘Vergeetachtigheid of … dementie’. Het festivalterrein – compleet met een grote informatiemarkt – ligt aan de Marathonloop bij De Plek in ’s-Hertogenbosch.

Thematische insteek

‘Gezond Den Bosch’ kent vier centrale thema’s. Onder de titel ‘Gezondheid & Medisch’ zijn onder andere medische professionals van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aanwezig. Als bezoeker is het mogelijk om verschillende (sport)testen te doen in samenwerking met het Sport Medisch Centrum. Ook kunt u bijvoorbeeld uw suikerwaarde laten meten door Jeroen Bosch Diagnostiek. Daarnaast kunt u interessante lezingen bijwonen of een bezoekje brengen aan de informatiestands. De populaire Fit-test valt ook onder dit thema.

Bij het thema ‘Voeding & Lifestyle’ praten diëtisten en voedingsdeskundigen je bij over de meest recente ontwikkelingen. Diverse onderwerpen worden behandeld in lezingen zoals ‘Prikkelbare darmen’ en ‘Zuur basen balans’. Bij het thema ‘Sport & Dans’ kunnen bezoekers de hele dag gratis diverse sporten proberen variërend van free runnen, trampoline springen en volleyballen tot pilates en stoel-yoga. Ook zijn er vele demo’s van dans- en sportgroepen. Het thema ‘Body & Mind’ biedt een scala aan zaken met informatie over pedicure, voetreflex en een audicien naast de GGD met de dronkemansbril.

Kijk op http://gezonddenbosch.nl voor het complete aanbod van ‘Gezond Den Bosch’. Toegang tot de informatiemarkt, lezingen en sporten is gratis. Voor de Fit-test (10 euro) en elke workshop (5 euro) is voorinschrijving nodig via de website. Locatie: De Plek, Marathonloop 7 in ’s-Hertogenbosch.

Flyer flyer-2017-def

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen