Cycle4Dreams maakt dromen waar op de Stelvio

Foto: Dream 4 Kids

Op 9 september beklommen de mannen en vrouwen van Cycle4Dreams de Passo dello Stelvio in Italië.

Dit was het tweede jaar dat deze groep sportievelingen uit omgeving Den Bosch zich inzette om geld op te halen voor Dream4Kids. Met de donaties worden dromen van getraumatiseerde kinderen tussen de 6 en 12 jaar waargemaakt.

Ter voorbereiding op de fietstocht in Italië heeft Cycle4Dreams het afgelopen jaar meerdere trainingen door het Nederlandse landschap georganiseerd. Vanaf 7 september konden alle deelnemers terecht op camping Cima Piazza, waar een aantal bungalows was gereserveerd. Na een flink bord pasta en een goede nachtrust, ging op zaterdag 9 september om 8.00 uur de klim op de Stelvio van start.

Passo dello Stelvio
De Passo dello Stelvio is een bergpas in de Italiaanse Alpen en is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. Met maar liefst 48 haarspeldbochten en een hoogte van 2758 meter is dit een van de zwaarste beklimmingen in de wielersport!

Sponsoren bedankt!
Cycle4Dreams werd door een grote groep sponsoren gesteund, waarvan XXIMO, Delta Pi en Van Mossel Automotive Groep de hoofdsponsors waren. Johan Lamsma van Van Mossel Automotive Groep fietste zelf mee de Stelvio op voor Dream4Kids. “Een unieke stichting met een bewonderenswaardig doel. Onze kans om aandacht te geven aan juist die groep kinderen die aandacht zo hard nodig heeft”, aldus Johan. Er werd in totaal 52.481 euro opgehaald.

Over Dream4Kids
Dream4Kids organiseert unieke droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die een traumatische ervaring achter de rug hebben. Deze kinderen kunnen vaak het vertrouwen in zichzelf en de wereld verliezen. Door het vervullen van hun mooiste dromen streeft Dream4Kids ernaar deze kinderen weer de moed en energie te geven om in de toekomst te geloven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen