Opnieuw Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk voor Jeroen Bosch Ziekenhuis

Foto: Vught Nieuws

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontvangt dit jaar opnieuw het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep.

Het ziekenhuis voldoet aan alle kwaliteitscriteria bij de behandeling van spataderen en slagaders. Het doel van het keurmerk is vaatpatiënten helpen een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Kwaliteit
Iedereen kan op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen de keurmerken 2017 hebben ontvangen. De keurmerken helpen vaatpatiënten, hun verwijzers en zorgverzekeraars een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Nieuwe criteria Vaatkeurmerk
Het Vaatkeurmerk 2017 geeft een vollediger beeld van de kwaliteit van de zorg rondom behandelingen van etalagebenen (perifeer arterieel vaatlijden), aneurysma en halsslagadervernauwing. Nieuw dit jaar is dat ook de resultaten van aneurysma-operaties op de website te zien zijn: aantallen complicaties, re-interventies, heropnames en overlijden.

De Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Het Vaatkeurmerk 2017 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd. Er is gebruik gemaakt van de data die ziekenhuizen aanleveren aan het Zorginstituut NL.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen