Jong talent musiceert de laatste zondagmiddag van de maand in Huize Bergen

Foto: Vught Klassiek

Jong talent musiceert de laatste zondagmiddag van de maand in Huize Bergen zo ook op zondag 24 september

Vught Klassiek begint om 15.00 uur met  Duo Diede Verpoest, viool &Claus Vermeulen, piano. Prelude: Connie Lou Presentatie: Mylan Tran

Het muziekleven van het duo.

Diede Verpoest werd door zijn ouders al snel ondergedompeld in het muziekleven. Zijn eerste vioollessen kreeg hij van zijn vader en Eric Sluys. Hij beëindigde zijn studies aan de Muziek Academie “ August Boeck” in Asse , België, met de grootste onderscheiding.

Sindsdien won hij prijzen op wedstrijden zoals Dexia( Belfius)Classics Supernova. Hij volgde les aan het Conservatorium van Brussel bij Philippe Graffin. Naast het project met Claus Vermeulen treedt hij regelmatig op met zijn ensemble Tmesis en met zijn Folkband Roots. Claus Vermeulen kreeg op vierjarige leeftijd zijn eerste pianolessen van Raf Rouet en na enkele jaren ook van Thomas Dieltjens en Jimmy Quintens. Al op tienjarige leeftijd werd hij in 2003 laureaat in de lagere graad van de Cantabile-Wedstrijd te Antwerpen. Tijdens zijn studies aan de kunsthumaniora en de hogeschool-afdeling van het Lemmensinstituut in Leuven, kreeg hij les van Stefaan Celen en daarna van zijn vader Jan Vermeulen. In die periode sleepte hij verschillende prijzen in de wacht op nationale en internationale wedstrijden zoals onder andere Cantabile, Dexia (Belfius) Classics, de Lions pianowedstrijd en  International Piano Competition te Enschede.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen