Jubileumfeest twintig jaar De Vlasborch

Foto: Pixabay

Komende vrijdagmiddag viert Visio De Vlasborch in Vught met alle betrokkenen en belangstellenden haar twintigjarig jubileum.

De middag begint om 14.00 uur met een lezing en praktische oefening door Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging. Ook presenteren we de Zie-Wijzer voor ouderen. Alle bewoners en cliënten krijgen een jubileumboek met verhalen over het leven bij De Vlasborch.

 De Vlasborch is een uniek verzorgingshuis voor slechtziende en blinde ouderen. Eigenlijk wordt met name het twintigjarig bestaan van het gebouw en de naam gevierd, want de historie gaat nog veel verder terug. In Vught en wijde omgeving doet ook de oude naam De Steffenberg bij veel mensen nog een belletje rinkelen.

Het verzorgingshuis heeft de komende weken verschillende feestelijke activiteiten op de rol staan. Vrijdagmiddag 15 september presenteert Koninklijke Visio de Zie-Wijzer voor ouderen. Dat is een online hulpmiddel waarmee we vanuit Visio andere organisaties leren de signalen van slechtziend- of blindheid te herkennen.

Ook online besteedt De Vlasborch aandacht aan het jubileum. Op visio.org en op Facebook.com/KonVisio verschijnen blogs over hoe de bewoners, cliënten en (vrijwillige) medewerkers het leven op De Vlasborch beleven. Wie daarvan wil meegenieten, kan de komende weken de hashtag #20jaarVlasborch in de gaten houden.

Visio is trots op de specialistische én de gewone dagelijkse zorg en ondersteuning die De Vlasborch biedt vanuit het gebouw bij het Reeburgpark. Het verzorgingshuis ondersteunt ouderen met een visuele beperking, of ze nu in De Vlasborch wonen, hier dagbesteding ontvangen, een aanleunwoning hebben of thuis wonen.

Visio De Vlasborch Vlasmeersestraat 99, 5261 TB Vught

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen