Opening DePetrus is vertraagd

Foto: De Petrus Vught

De overspannen bouwmarkt en het op elkaar afstemmen van de wensen van de diverse gebruikers leidt tot een latere oplevering van DePetrus. Hét nieuwe ontmoetingscentrum in het hart van Vught.

De gerestaureerde monumentale Petruskerk wordt het onderkomen van de bibliotheek, het Vughts Museum, de Wereldwinkel en Stichting ABZ. Eind mei klonk het startsein van de interne verbouwing die eind december zou worden afgerond maar dat wordt volgens wethouder Peter Pennings niet gehaald.

,,Enerzijds omdat de bouw wat overspannen is en de levering van materialen achterblijft en anderzijds omdat DePetrus BV en de Stichting DePetrus de tijd nodig hebben om te groeien in model wat uiteindelijk gewenst is. Ze houden rekening met elkaars wensen. Je ziet een hechtere samenwerking ontstaan en ook de belangstelling voor DePetrus neemt toe. Ook commercieel.”

Kosten
Zaterdag 17 februari vindt volgens Pennings wederom een open dag plaats en wordt gemeld wanneer de eindoplevering wel plaatsvindt. Het gevolg van de latere oplevering is volgens hem dat Rozenoord langer open moet blijven. De extra die dit met zich meebrengt, worden volgens de wethouder zo laag mogelijk gehouden.

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen