Jubileumconcert zangvereniging Cantare

Foto: cantare

De Vughtse Zangvereniging Cantare werd opgericht op 10 november 1977. Zij bestaat dit jaar dus 40 jaar en dat wordt onder meer gevierd met een Jubileumconcert in Theater De Speeldoos op 10 november a.s. Aanvang 20.00 uur.

Dit concert wordt aangeboden aan de inwoners van Vught en is gratis toegankelijk. Om “overbevolking” te voorkomen, moeten belangstellenden wel kaarten afhalen bij de kassa van Theater de Speeldoos.

Het concert is afwisselend van opzet, dankzij de medewerking van twee koren uit onze zusterstad Oranienburg en een groep van de Maurick Dance Company. De dansgroep staat  onder leiding van Hanneke Berkhout. De koren uit Oranienburg zijn het gemengd koor Viva la Musica onder leiding van  Helga Stache en het mannenkoor Quartettfreunde onder leiding van Detlef Wilke; enige leden uit dit laatste koor vormen tesamen met anderen een blaaskapel. Ook zij komen aan bod. Tot slot: Cantare staat onder leiding van haar vaste dirigent Christ Wilthagen. Elena Eremich zorgt voor de begeleiding aan de piano.

De koren brengen een gevarieerd repertoire ten gehore, zodat er voor elk wat wils te horen zal zijn.

Het concert wordt afgesloten met een bekend Brabants lied, dat door alle koren tesamen zal worden gezongen. Dat gebeurt op voorstel van de Quartettfreunde en onder leiding van Detlef Wilke. Solist is Wolfgang Hiepen.

Cantare hoopt met dit concert vele Vughtenaren een plezierige avond te bezorgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen