College besluit tot herontwikkeling locatie Rozenoord

Foto: Vught Nieuws

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de centrumlocatie Rozenoord te (her)ontwikkelen tot woningbouwlocatie voor middeldure huurwoningen. Met kaders en randvoorwaarden bewaakt het college de kwaliteit van het bouwplan en wordt het behoud van de markante gevel aan de St.-Elisabethstraat geborgd. De verwachte verkoop van de percelen Rozenoord, Vlierthonk en St.-Elisabethstraat is in 2018.

Voor een aantal Vughtse inwoners heeft de gevel van Rozenoord op de hoek St.-Elisabethstraat/ Secr. van Rooijstraat een bijzondere betekenis, al of niet met een nostalgisch tintje. Daarom kiest het college voor het behoud hiervan. Daarnaast moet de beeldkwaliteit van de nieuwbouw aansluiten op het Vughtse Hart en krijgt het complex huurappartementen een hoogte van drie bouwlagen (met een kap) of vier bouwlagen. Op de hoeken is een extra bouwlaag met kap mogelijk.

De toekomstige bewoners parkeren op het eigen terrein, half verdiept aan de voorzijde en onder het gebouw.

De verwachting is dat de gebouwen begin 2018 beschikbaar komen. De meeste huidige gebruikers hebben al een alternatief gevonden. De meeste gaan naar De Petrus.

Met zijn besluit tot herontwikkeling van de locatie Rozenoord, komt het college tegemoet aan de wens van de gemeenteraad. In april 2016 vroeg de raad het college bij motie om een voortvarende aanpak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen