MOVE Vught: Special Sport wordt Uniek Sporten

Foto: Move Vught

Onder de naam SpecialSport werken de Meierijgemeenten aan ‘Sport en bewegen voor mensen met een beperking’. MOVE Vught speelt hier – namens de gemeente Vught – een belangrijke rol in.

Deze samenwerking zorgt voor een betere afstemming van vraag en aanbod. Voor de Vughtse sporters is MOVE daarbij het eerste aanspreekpunt.  Dat werkt. MOVE heeft zo al meerdere sporters succesvol begeleid naar een passend sport- of beweegaanbod.

Unieksporten.nl
Om sporten en bewegen voor mensen met een beperking in de regio nog toegankelijker te maken, bundelen SpecialSport en Fonds Gehandicaptensport sinds 1 september de krachten. Dat betekent dat het actuele regionale sport- en beweegaanbod, met andere informatie, voortaan te vinden is op www.unieksporten.nl.

Samenwerking
De gemeenten blijven intensief samenwerken. De kracht blijft zitten in de lokale en regionale inzet, onder coördinatie van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De website Specialsport.nl verwijst tot medio 2018 naar de nieuwe online vindplek.

Waarom aansluiten bij Uniek Sporten?
Aansluiting bij het landelijke Uniek Sporten biedt veel voordelen voor inwoners met een beperking. Een kleine opsomming:
Eén landelijke website www.unieksporten.nl met daarop al het beweegaanbod en relevante informatie uit de regio én daarbuiten in beeld.
De vernieuwde website werkt zo, dat bezoekers gemakkelijker en sneller de juiste informatie vinden.
Er is naast de website een Uniek Sporten app. Hiermee kunnen gebruikers de accommodatie en faciliteiten beoordelen.

De aftrap
Woensdagavond 4 oktober vond de aftrap van de nieuwe samenwerking plaats bij Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch. Tijdens deze interactieve netwerkbijeenkomst werd het convenant ondertekend door de gemeenten Boxtel, Haaren, Heusden, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en ’s-Hertogenbosch.

MOVE gaat voor maatwerk
MOVE Vught hoopt onder de naam Uniek Sporten sportvraag en -aanbod nog beter op elkaar af te stemmen. Hebt u vragen over het sport- en/of beweegaanbod voor mensen met een beperking?  Neem dan contact met ons op via [email protected].

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen