Octopus staat stil bij halve eeuw basketbal in Vught

Foto: Octopus Vught

EVBV Octopus, de Vughtse basketbalclub, bestaat dit jaar 50 jaar. Dat wordt gevierd op morgen 28 oktober, met een dag vol sportieve én gezellige hoogtepunten.

Naast actieve leden zijn natuurlijk ook oud-leden uit de rijke Vughtse basketbalhistorie welkom om het jubileum mee te komen vieren. Mogelijke toekomstige basketballertjes zijn welkom bij een clinic door veelvoudig international Henk Pieterse.

De Martinihal in Vught staat de gehele dag in het teken van 50 jaar Octopus. De speciale jubileumcommissie heeft een programma in elkaar gedraaid, waarin voor elk wat wils zit. Centraal staat het familie-gevoel van de Vughtse basketbalclub. Zo is er een speciaal jubileumshirt ontworpen, met daarop de tekst ‘part of the family’.  Dat shirt is gratis voor alle deelnemers aan de speciale basketbalclinic, waarmee het feestprogramma begint. Jongens en meisjes van 8 tot en met 13 jaar zijn tussen 10.30 en 12.30 uur welkom, ongeacht of ze nu basketballen of niét. De boomlange Henk Pieterse (2 meter 11!) verzorgt de clinic. Hij speelde maar liefst 101 wedstrijden voor het Nederlands team en weet als geen ander kinderen enthousiast te maken voor de basketbalsport.

Oud-leden
De rest van het programma is vooral bedoeld voor leden en oud-leden van Octopus. Zo is er van 13.00 tot 14.30 uur een 3-tegen-3 toernooi. De organisatie stelt de teams samen. Tussen 15.00 en 16.30 uur is er dan de Jubileumgame, tussen selecties van leden en oud-leden. Voor deze teams zijn spelers en speelsters uit het rijke Octopus-verleden uitgenodigd. Voor het officiële element is er vanaf 16.30 uur de jubileumborrel, waarbij kan worden getoast op een halve eeuw Octopus én op de toekomst. Na een smakelijk Hollands jubileumdiner barst dan om 19.30 uur het jubileumfeest los. Dat is de ideale gelegenheid om oud-teamgenoten van weleer weer eens te spreken en samen herinneringen op te halen.

Meer over 50 jaar Octopus is terug te lezen op de speciale jubileumwebsite: www.octopus50.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen