Vughtse basisschool De Pirmade prolongeert titel tijdens Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi

Foto: Dommelbaarzen

Op 28 en 29 oktober jl. vond voor de 37e keer het Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi plaats. Dit toernooi wordt jaarlijks door zwemvereniging “De Dommelbaarzen” georganiseerd.

Alle kinderen mochten hun best gaan doen op de 25 meter vrije slag (borstcrawl), 25 meter schoolslag en de 25 meter rugslag. Naast de individuele zwem-nummers was er ook een vlottenrace en een schoolestafette (6 x 25 meter vrije slag).

Er werd tijdens dit tweedaags toernooi wederom om het hardst gestreden om de felbegeerde “Van de Ham Wisselbeker” in de wacht te slepen. Dit jaar deden 7 basisscholen aan deze titelstrijd mee. De ‘Van der Ham wisselbeker’ werd voor het eerst in 1992 uitgereikt aan Basisschool De Schalm. In de afgelopen 10 jaar won de Lichtstraat 7 keer: in 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2015. De Piramide won in 2014 en 2016. Naast deze wisselbeker waren er ook nog diverse medailles te verdienen.

Het waren twee zeer spannende toernooidagen. Op zaterdag zag de stand er als volgt uit: 1) Basisschool “De Piramide”, 2) Basisschool “De Schalm” en 3) Basisschool “Het Molenven”. Met name de strijd om de 2e en 3e plaats werd op zondag extra spannend. Bassisschool “Het Molenven” wist zich te revancheren op Basisschool “De Schalm” en ging met een welverdiende 2e plaats naar huis. Als verrassing ging Basisschool “De Wieken” er met de 3e plaats van door. Basisschool “De Piramide” wist haar titel te prolongeren en won glansrijk de 1e plaats.

Eerder dit jaar wist “De Piramde” ook beslag te leggen op de 1e plaats van de provinciale kampioenschappen. Uiteraard hoopt de organisatie dat ze dit in het voorjaar van 2018 weten te evenaren.

Ook de “talent scouts” van De Dommelbaarzen hebben twee drukke dagen gehad. Er zijn diverse kinderen middels een brief uitgenodigd om eens te komen proef-zwemmen bij het wedstrijdteam. Wie weet horen jullie in de toekomst nog meer van deze potentiële Dommelbaarzentalenten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen