Negen Jeugdlintjes uitgereikt in Vught

Foto: Gemeente Vught

Op de Dag van de Rechten van het Kind, heeft wethouder Saskia Heijboer voor het tweede jaar jeugdlintjes uitgereikt aan negen Vughtse kinderen en jongeren.

De gemeente zet kinderen en jongeren uit Vught en Cromvoirt, die zich verdienstelijk maken voor anderen, zo één keer per jaar in het zonnetje. Op 20 november 1989 hebben de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen. Daarom vieren we op 20 november elk jaar de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. 193 Landen, waaronder Nederland, hebben dit verdrag ondertekend. Het verdrag bestaat uit 54 artikelen met afspraken over de rechten van kinderen tot 18 jaar.

 De lintjes zijn bedoeld voor kinderen en jongeren, die veel voor anderen doen, zoals vrijwilligerswerk, activiteiten op school of die opkomen voor een klasgenootje dat wordt gepest.

Het kan ook gaan om kinderen of jongeren, die thuis te maken hebben met een zieke ouder, waardoor ze bij moeten springen in het huishouden. Het gaat ook om kinderen of jongeren, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, of die een heldendaad hebben verricht.

Dit jaar gaan de lintjes naar:

Jens Faas (10) omdat hij in december 2016 zijn beste vriend Duncan uit het water heeft gered voordat hij onderkoeld raakte. Dankzij Jens heeft Duncan heeft – behalve een kou – niets over gehouden aan dit incident.

Christaan Dankers (12) omdat hij als jongste lid van het Gilde van Sint Barbara en Sint Sebastiaan aan vele leeftijdsgenoten het goede voorbeeld geeft. Hij laat zien dat het voortzetten van zinvolle tradities en waarden ook voor de jeugd van deze tijd van grote waarde is. Hij ondersteunt hiermee daadwerkelijk de continuïteit van het gilde.

Mike de Wijs (9) omdat hij zorgt voor de natuurbelevingstuin bij zijn school De Leydraad. Hij kan dingen repareren en sjouwt zware spullen voor meester Norbert, juf Mayke en juf Marij. Doordat Mike vaak aan het werk is, spoort hij ook andere kinderen aan om mee te helpen om de schoolomgeving netjes te houden.

Duco op de Coul (12), Faris Saleh (12), Philip van den Boogaart (12), Rein Bluyssen (12), Naut de Haas (12), Joris Ledeboer (13) omdat zij samen, op eigen initiatief, een voetbalgoal op een grasveldje hebben geregeld voor een klasgenoot die plotseling zijn vader verloren had. Deze jongens zorgen voor en mét elkaar voor een betere samenleving.

 

Reacties

article
6869
Negen Jeugdlintjes uitgereikt in Vught
Op de Dag van de Rechten van het Kind, heeft wethouder Saskia Heijboer voor het
https://vught.nieuws.nl/nieuws/6869/negen-jeugdlintjes-uitgereikt-vught/
2017-11-21T08:30:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/362/2017/11/21082949/IMG_5703.jpg
Gemeente, Nieuws