PvdA-GroenLinks stelt kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast

Foto: PVDA Groen Links

De leden van PvdA-GroenLinks Vught & Cromvoirt hebben Toine van de Ven gekozen als lijsttrekker en kandidaat wethouder.

Hij zal de lijst voor de 2e keer aanvoeren. De top van de lijst wordt naast Van de Ven gevormd door Floor Bink (2), Ton van der Vossen (3), Lucas Middelhoff (4) en Karin Sprik (5). Behalve de kandidatenlijst is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. 

Brede lijst van 40 kandidaten
“Ik ben blij met het vertrouwen van onze leden en trots op deze mooie kandidatenlijst”, aldus lijsttrekker Van de Ven. “Het is brede lijst met mensen van diverse leeftijden, achtergronden en expertises. Van twintigers en dertigers tot gepensioneerden en van ambtenaren tot ondernemers.” In totaal heeft PvdA-GroenLinks 40 kandidaten op de lijst staan.

Groen én sociaal verkiezingsprogramma
De leden van PvdA-GroenLinks hebben ook het verkiezingsprogramma van de partij vastgesteld. Hierin wordt veel aandacht besteed aan meer betaalbare woningbouw, vergroening en klimaatdoelstellingen, extra ondersteuning voor kwetsbaardere inwoners en meer invloed en medezeggenschap van bewoners. Ook komt de leefbaarheid rondom spoor en N65 nadrukkelijk terug. Van de Ven: “Met dit programma zijn wij duidelijk over onze prioriteiten voor Vught. Onze groene én sociale idealen komen er nadrukkelijk in naar voren.” Binnenkort staat het definitieve programma op de website van de partij.

Deelname aan de coalitie
PvdA-GroenLinks heeft de ambitie om na acht jaar in de oppositie weer deel te nemen aan het college. In dat geval is lijsttrekker Van de Ven ook de beoogde wethouder namens de partij. Van de Ven: “Wij willen onze ideeën graag zoveel mogelijk realiseren. Dat gaat het beste vanuit het college. Daarom zetten wij in op een coalitie met PvdA-GroenLinks.”

Kandidatenlijst-PvdA-GroenLinks-2018

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen