Koninklijke onderscheiding voor Bert Kluijtmans

Foto: Vught Nieuws

Bert Kluijtmans is zaterdagochtend tijdens de jaarlijkse ’teerdag’ van zijn Sint Catharinagilde koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd hem opgespeld in de zaal van cafe Van Berkel door loco-burgemeester Peter Pennings.

De 70 jarige Bert Kluijtmans heeft geruime tijd vrijwilligersactiviteiten ontplooid op diverse maatschappelijke terreinen, die ten goede komen aan de samenleving.

Verdiensten:

1968-1996 Instructeur bij de slagwerkgroep van Concordia Spoordonk te Oirschot.

 

1968-heden Bestuurslid van en vrijwilliger bij het Gilde Sint Catharina Vught. Decorandus bekleedde/bekleedt de bestuursfuncties Jonge Deken (1975-1977), Oude Deken (1977-1979), waarnemend Hoofdman (1988-1989) en thans Hoofdman (1989-heden). Hij leidt nieuwe tamboers op en onderhoudt de schuilhut en het terrein eromheen.

 

1970-heden Vrijwilliger bij de Noord Brabantse Federatie van Schuttersgilden te Nuland. Decorandus is jurylid bij de gildedagen in de zes gildekringen, houdt lezingen en geeft voorlichting op scholen. Daarnaast fungeerde hij meerdere periodes als lid van de kascommissie.

 

1971-1991 Vrijwilliger bij Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch. Decorandus was instructeur van de slagwerkgroep.

 

1995-heden Vrijwilliger bij de Koninklijk Erkende Harmonie Oude Post ’s-Hertogenbosch. Decorandus is instructeur, brengt zelf gearrangeerde nummers in en dirigeert bij concerten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen