RiemersmaLeasing Kangoeroeloop dinsdag Tweede Kerstdag a.s. Inschrijvingsadressen open

start
start
Foto: Prins Hendrik Vught

Voor de 46ste keer organiseert de Vughtse sportvereniging Prins Hendrik vanuit het atletiekcomplex aan de Sportlaan in Vught de RiemersmaLeasing-Kangoeroeloop.

Begonnen als een bescheiden loop in 1971 door trimmers van het eerste uur – de looprage begon eigenlijk pas later in deze contreien – is de Kangoeroeloop tot een fenomeen waarvan het aantal deelnemers elke jaar tegen de 3000 lopers bedraagt. De grote groei in de beginjaren was onder meer te verklaren door het gegeven dat er toen op Tweede Kerstdag weinig ander vertier te beleven viel. In de laatste decennia veranderde dat nogal drastisch: allerlei andere activiteiten maken het voor lopers vaak niet eenvoudig en gemakkelijk een keuze te maken voor deze activiteit. Kerst blijft tenslotte een familie-  en gezinsmoment en dan zijn er in de huidige tijd meerdere opties.

Maar dat weerhoudt zo’n kleine 3000 lopers – uit alle delen van het land – niet om na de Eerste Kerstdag op Tweede Kerstdag op de Vughtse Heide, rond de IJzeren Man en langs het Drongelens Kanaal in de vrije natuur te bewegen. Vaak met heel het gezin, de hele familie, de vriendengroep, het eigen loopgroepje, maar natuurlijk ook de sportieve individuele lopers. Wat betreft afstanden is er keuze genoeg: er zijn parcoursen van 5km, 7,5km, 10km, 12,5km, 21km en 27km. Tijdens de loop kan men nog van afstanden wisselen. Op de atletiekbaan is er voor de supporters voldoende gezelligheid en vertier om de wachttijd door te komen. De start is om 13.00u.

De trouwe deelnemers weten inmiddels de al jarenlang gebruikelijke inschrijvingsprocedureprocedure: of u koopt uw deelnamebewijs in het clubhuis (vanaf 24 november) tijdens de trainingsavonden op dinsdag en donderdag of op de zaterdag- of zondagochtend tussen 09.00 en 12.30 uur. U kunt ook terecht bij de Lopers Company in de Verwerstraat en bij Marinus in hartje Vught. U weet inmiddels dat het inschrijfgeld € 6,– bedraagt voor volwassenen en € 5,– voor jeugd t/m 12 jaar. Op 26 december betaalt u boven de 12 jaar € 8,–.

Maar u kunt dit jaar ook weer digitaal voorinschrijven (tot uiterlijk 22 december): u gaat naar www.inschrijven.nl en u zoekt op de datum 26 december de RiemersmaLeasing-Kangoeroeloop op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen