Bewoners zijn gevaarlijke overweg beu

Foto: Pixabay

Een vijfjarig meisje glipte onlangs met haar fietsje onder de spoorbomen door en ontkwam ternauwernood aan een passerende trein. Haar moeder kon net op tijd van de fiets springen om haar dochter terug te trekken.

Het is voor een groep bewoners in Vught noord de druppel. Er moet nú iets gebeuren aan de gevaarlijke overweg Loonsebaan en niet pas over tien jaar. ,,Of moeten er eerst doden vallen”, reageert Hans Togtema, één van de ongeruste bewoners.

De bewoners hebben de gemeente verzocht om te onderzoeken of het mogelijk is om, vooruitlopend op de invoering PHS, de overweg Loonsebaan al af te sluiten en ook de aanleg van de tunnel naar voren te halen. Over een kleine tien jaar verdwijnt de overweg sowieso omdat er nóg een spoorlijn naast komt en de overweg dan echt te breed wordt om veilig over te kunnen steken. Er komt een fietstunnel voor langzaam verkeer.

ProRail vindt afsluiting niet noodzakelijk maar staat er ook niet afwijzend tegenover. ,,De meest veilige overweg is namelijk geen overweg”, aldus ProRail-woordvoerder René Vegter.

Belangen
Het college van B en W Vught deelt volgens wethouder Fons Potters de zorgen van de bewoners maar wil de overweg Loonsebaan toch tot de start van de werkzaamheden voor PHS open houden. ,,We hebben te maken met meerdere belangen van verschillende bewoners die lang niet allemaal voorstander van een afsluiting van de overweg zijn”, verklaart hij.

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen