Verslag Riemersma Leasing Kangoeroeloop 2017

start
start
Foto: Prins Hendrik Vught

Als op dinsdag 26 december, Tweede Kerstdag, om 13.30u 2446 lopers en loopsters worden weggeschoten door Loeka de Kerstman , straalt een schraal zonnetje en kunnen de lopers zich wapenen tegen een windkrachtje 4/5 uit het westen.

De temperatuur is niet te vergelijken met de twee voorgaande jaren toen het relatief ‘warm’ was met 10 graden en meer op de thermometer. Dat zat er nu niet in en, sterker nog, ‘buienradar’ voorspelde zelfs neerslag tussen 13.00 en 14.00u. Niets ervan gelukkig en zo kon PH-hoffotograaf Jos Hoogerhoud zelfs languit liggend op de baan zijn startfoto’s maken. En medefotografe  Annet van Esch was uiteraard vanaf 12.00u eveneens actief om dit loopfestijn voor de eeuwigheid vast te leggen..

Dat aantal deelnemers is overigens elk jaar eigenlijk weer een ‘ding’. Speaker Ton de Kort begint er eigenlijk al voor 12.00u over te mijmeren. En als de start achter de rug is, wil-ie eigenlijk al meteen weten hoeveel deelnemers bij de start zijn neus gepasseerd zijn. Nu weet Ton ook wel dat de enige onzekere factor bij het eindtotaal eigenlijk altijd de weersomstandigheden zijn. Een aantal jaren geleden liepen er een keer 2200 lopers mee en er zijn ook jaren geweest dat de 3000 deelnemers werden gehaald of nog meer. Eigenlijk is het een vast gegeven: er zullen altijd wel tussen de 2000 en 2500 deelnemers zijn. En alles wat daarboven of eronder zit, is afhankelijk van omstandigheden die niets met de loop zelf van doen hebben maar met de situatie op ‘het’ moment. Dat kan variëren van het onbereikbaar zijn van Vught door sneeuwval of een ander meteorologisch ongemak zoals storm en regen etc. Kortom, veel aandacht voor dit aspect lijkt wat overdreven, ook al stellen journalisten altijd als eerste vraag: hoeveel deelnemers dit jaar?

Lees verder op www.kangoeroeloop.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen