Expositie Peter-Jac Steenman bij van Loon Galleries

Foto: Pixabay

De expositie is elke woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 27 januari  t/m 25 februari van 11.00 – 17.00 uur en elke zaterdag en zondag vanaf 27 januari  t/m 25 februari van 12.00 – 17.00 uur bij van Loon Galleries Taalstraat 53 in Vught

Een jaar lang werkte Peter-Jac aan zijn project met fossiele wereld als uitganspunt. Zijn bewondering voor het miljoenenjaren oude bewijs van onze oorsprong werd reeds getriggerd toen hij op 8-jarige leeftijd door een archeoloog die hem bewust maakte van het primaire leven dat ooit op natuurlijke wijze gefixeerd werd in een versteende biotoop.

De wijze waarop Peter-Jac Steenman zijn impressies heeft vertaald voert ons terug naar het pad van een vergeten wereld. De fossielen lijken door hun houdingen te zijn weergegeven in een vrije beweging, als ware het momentopname. Deze kunstenaar maakt gebruik van zijn virtuose schildertechniek met olieverf die dit keer door toevoeging van een bijzonder kleurenspectrum is geëvolueerd naar een zeer persoonlijke signatuur. Het zijn beelden geworden die bij nadere beschouwing opgaan in een tijdloze abstractie. Beelden met een sterke monumentale zeggingskracht als eerbetoon aan de levensvromen die dichter bij de bron van ons bestaan hun voetsporen op uitwisbare wijze hebben nagelaten. “Welcome in the world of Ancient Evidence…”

Deze bijzonder openingstentoonstelling wordt vergezeld door een prachtige selectie uit de verzameling fossielen van Toine van Loon.

De expositie is elke woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 27 januari  t/m 25 februari van 11.00 – 17.00 uur en elke zaterdag en zondag vanaf 27 januari  t/m 25 februari van 12.00 – 17.00 uur bij van Loon Galleries Taalstraat 53 in Vught.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen