Fietsexcursie duurzame initiatieven in Vught

Foto: Pixabay

Bent u geïnteresseerd in duurzame initiatieven in onze gemeente? Fiets dan mee op zaterdagmiddag 27 januari. PvdA-GroenLinks organiseert die middag een fietstocht langs duurzame initiatieven van organisaties en bewoners. Dit past uitstekend bij de ambitie van de partij om samen te werken aan een klimaatneutrale gemeente. Iedereen is welkom om mee te fietsen.

Fietsexcursie

De middag begint bij de Stenen Hut op het terrein van Reinier van Arkel. Vanaf 13:30 is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee. Om 14:00 start de fietsexcursie. Rond 16:30 wordt afgesloten bij het gebouw van de Jeugdnatuurwacht bij De Kwebben. Mensen die geïnteresseerd zijn om mee te gaan, worden gevraagd zich aan te melden door een mailtje te sturen naar [email protected].

Diverse mooie lokale initiatieven
Tijdens de fietstocht worden 6 initiatieven bezocht. Met gevarieerde onderwerpen zoals het gescheiden watersysteem (autowasstraat), energiemaatregelen (Buurtkracht), duurzaam vervoer (buurtauto), biodiversiteit (Jeugdnatuurwacht en scholeninitiatief), collectief plaatsen van zonnepanelen (dak van de brandweerkazerne) en reparatie en hergebruik van producten (Repair Café). Initiatiefnemers zullen ter plaatse zelf vertellen over deze initiatieven.

Werken aan een klimaatneutraal Vught
Met de fietstocht wil PvdA-GroenLinks deze duurzame initiatieven ondersteunen en onder de aandacht brengen. Deze passen uitstekend bij de doelstellingen van de partij. In haar verkiezingsprogramma heeft PvdA-GroenLinks dan ook de ambitie uitgesproken om in 2030 een klimaatneutrale gemeente te zijn. De partij wil meer én sneller werk maken van onder andere duurzame energie en mobiliteit, verduurzaming van woningen en versterking van de groene leefomgeving. De gemeente zou hierbij zelf het goede voorbeeld moeten geven, bijvoorbeeld door zo snel mogelijk het dak van de Martinihal vol zonnepanelen te leggen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen