Vught Klassiek 28 januari

Foto: Pixabay

Na de schitterende Finale van Vught Klassiek op 26 november 2017 in Huize Bergen start het nieuwe seizoen op 28 januari.

Jong talent musiceert iedere laatste zondagmiddag van de maand in Huize Bergen. Vught Klassiek organiseert deze zondagmiddagconcerten. Zondag 28 januari.  Aanvang 15.00 uur

Duo Cibeles
Francisco Deheza, viool & SuZanne van Duuren , cello.
Prelude: Samuel Eikelenboom, piano
Presentatie: Mylan Tran
Het muziekleven van het Duo Cibeles

Het duo is opgericht toen zij allebei aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel studeerden. Inmiddels heeft Suzanne haar Master diploma met onderscheiding behaald. Francisco Deheza vervolgt zijn opleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Katalin Sebestyen.  Als duo volgen zij masterclasses bij Katalin Sebestyen, Marc Tooten, Karoly Botvay en bij de eerste violist van het Cuarteto Quiroga, Aitor Hevia. Het repertoire van Duo Cibeles bestaat uit hoogtepunten van het klassieke repertoire voor viool en cello en omvat arrangementen van jazz nummers tot movie lyrics.

Suzanne van Duuren begon haar studie aan het Artez Conservatorium in Enschede bij Paul Uyterlinde. Daarna stapte ze over naar het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar ze haar Bachelor diploma behaalde en het getuigschrift Voortgezet Onderwijs. Ze volgde lessen bij Dmitri Ferschtman. In 2013 startte de jonge celliste een Master of Music studie aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij de Nederlandse cellist Jeroen Reuling, die zij in 2015 met een onderscheiding afrondde. Suzanne volgde diverse masterclasses: Marcio Carneiro, Johannes Goritzki, Valter Despalj, Gavriel Lipkind, Li-Wei Qin, Daniel Müller-Schott en Colin Carr. Al op vroege leeftijd speelde ze in symfonieorkesten: Jeugdorkest Nederland, Nationaal Jeugdorkest en European Union Youth Orchestra. Ook won ze een prijs op het Prinses Christina Concours en kreeg een solistisch optreden met Symfonia Jong Twente. Daarna volgden er andere solistische optredens met orkesten in binnen en buitenland. Ze speelde de celloconcerten van Saint-Saëns ,Lalo, Gulda, Shostakovich en Haydn.

Sinds 2015 vormt zij samen met Fracisco Deheza het viool-cello Duo Cibeles. Het Duo geeft concerten in België en Nederland. Sinds 2009 speelt Suzanne met een strijkstok van F.N.Voirin, die haar door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds ter beschikking is gesteld.

Muziekprogramma Prelude:
Werken van R. Schumann, F. Chopin en Joel Biffin.
Muziekprogramma Duo:
Werken van Z. Kodaly, B. Bartók, E. Schulhoff en een Iers en Joods volksliedje.

Entreé: 10,00 euro p.p. incl.Koffie en thee plus het programmaboekje. Huize Bergen, Glorieuxlaan 1, 5261 SG Vught Info:www.huizebergen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen