Jeugd Natuurwacht maakt waarschuwingsborden

Foto: Pixabay

Leden van de Jeugd Natuurwacht Vught zijn begonnen met het maken van waarschuwingsborden. De borden zullen worden geplaatst in de de Vught segment.

Weidevogels, zoals de kievit, de grutto en de scholekster, worden er in het natuurgebied tussen Vught en Den Bosch tijdens het broedseizoen, regelmatig gestoord door wandelaars met loslopende honden.

In het clubgebouw van de Jeugd Natuurwacht aan de Peellandstraat in Vught begonnen de jonge leden, van 7 tot 12 jaar, zaterdagmorgen aanstekelijk enthousiast en heel gemotiveerd met het maken van de waarschuwingsborden voor in de Gement.

Ze werden daarbij geholpen door oudere vrijwilligers. ,, We hadden hiervoor ook leerlingen van basisscholen in kunnen schakelen om die borden te maken”, liet Elise Adriaanse, coördinator weidevogel bescherming Gement weten. ,,Maar de kinderen van de Jeugd Natuur Wacht hebben veel meer met de natuur en zijn supergemotiveerd om er goede en mooie borden van te maken.”

,,Keileuk om de te doen en heel belangrijk dat die vogels in de Gement in alle rust kunnen broeden. Als we voldoende letters hebben gaan we overleggen wat er op de borden komt te staan”, zei een lid van lid van Natuurwacht tijdens het uitknippen van letters voor de borden. De borden moeten eind volgende maand klaar zijn en worden in maart, als het broedseizoen begint, op verschillende plaatsen in de Gement geplaatst.

,,En dan maar hopen dat wandelaars in het gebied de waarschuwingen op de borden n hun oren zullen knopen en voortaan hun honden er aan de lijn uit zullen laten”, blikt Adriaanse vooruit. ”Zodat de vogels in alle rust kunnen broeien.”

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen