Haast maken met reconstructie rotonde anders vervalt rijkssubsidie

Foto: Pixabay

De fietsbrug bij de rotonde ‘Van der Valk’ in Vught moet begin 2019 zijn aangelegd en afgerekend. Zo niet, dan vervalt de rijkssubsidie. Dat zou een strop betekenen van 750.000 euro.

Vanwege de vertraging van het project vroeg de gemeente Den Bosch al meerdere keren om uitstel. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft aangegeven dat er geen uitstel meer mogelijk is. Meerdere partijen, waaronder de Fietsersbond en GroenLinks Den Bosch, vroegen de gemeente Den Bosch – kartrekker in het project –  eerder al haast te maken met de reconstructie van de onoverzichtelijke rotonde. Met enige regelmaat worden er fietsers en scooters omver gereden. Het college van burgemeester en wethouders Den Bosch wil hier graag gehoor aan geven maar laat weten afhankelijk te zijn van de medewerking van derden, zoals de gemeente Vught, Van der Valk, de provincie en het rijk.

Bijdrage
Donderdag 8 februari buigt de Vughtse gemeenteraad zich over de reconstructie van de rotonde ‘Van der Valk’ en het beschikbaar stellen van 375.000 euro. Een week eerder de raadscommissie. In totaal bedragen de kosten 1,9 miljoen euro. Den Bosch betaalt 603.100 euro voor de aanleg van de fietsbrug.

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen