Inwoners Esch willen liever bij Vught horen

Foto: Vught Nieuws

Zo’n 70 gezinnen van de Ruiting en Esch, ten noord-westen van de Essche Stroom, willen in de toekomst bij Vught horen en níet bij Boxtel.

,,Omdat we niets met Boxtel hebben maar georiënteerd zijn op Vught”, aldus bewoner Maurits van Bouwdijk die donderdagavond tijdens de raadscommissie in Vught aankondigde met een burgerinitiatief te komen.

Van Bouwdijk sprak namens bijna alle gezinnen in het genoemde gebied. ,,Op een uitzondering na”, aldus de Esschenaar.  ,,Onze kinderen gaan naar school in Vught, we gaan er naar sportverenigingen en doen er boodschappen.

De raadscommissieleden lieten horen dat de Esschenaren van harte welkom zijn. Net als de inwoners van Helvoirt. De datum waarop de herindeling met Haaren plaats zou moeten vinden, leidde nog wel tot enige discussie. De meerderheid lijkt het Vughtse college van burgemeester en wethouders te steunen en kiest voor 1 januari 2021 en als uiterste datum 1 januari 2022. ,,Het traject duurt al veel te lang. Het had al achter de rug kunnen zijn”, aldus Henk Klösters van D66 waarop Gemeentebelangen fractievoorzitter Guus van Woesik reageerde: ,,U loopt al vanaf 2014 met Helvoirt weg, dat is uw goed recht maar wij gaan voor een zorgvuldig proces.”

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen