Dommelbaars Nout Folkersma zeer succesvol tijdens Jaargangfinales 2018

Nout Folkertsma Goud op 100 m wisselslag

Afgelopen weekend werd in zwembad De Zijl in Leiden de 33e editie van de NederlandseĀ  jaargangfinale voor kinderen tot 12 jaar gehouden. Per leeftijdscategorie mochten de 18 snelste zwemmers van Nederland aan de start verschijnen. Ook zwemvereniging De Dommelbaarzen uit Vught was vertegenwoordigd door Nout Folkersma in de categorie jongens Minioren 4 (9 jaar).

Nout mocht van start op alle 6 de afstanden in zijn categorie. Op zaterdag zwom hij, bijgestaan door zijn trainster Nancy van de Ven, de 50 meter vrije slag waar hij een mooie 4e plaats behaalde met een snelle tijd van 33,67 seconden. Als tweede afstand stond de 100 meter schoolslag op het programma waar hij met een tijd van 1.41,00 een persoonlijk record en een welverdiende 5e plaats behaalde. Als klap op de vuurpijl wist Nout deze 1e wedstrijddag met een gouden plak af te sluiten op de 100 meter wisselslag. Door met een prachtig nieuw persoonlijk record te finishen in 1.23,30 mag hij zich nu Nederlands kampioen noemen in categorie Minioren 4.

Op zondag mocht Nout opnieuw aan de bak op de 100 meter vrije slag, gesteund door trainster Marian Leenders. Opnieuw wist hijĀ  zijn persoonlijk record aan te scherpen door te finishen in 1.13,68 en hiermee wist hij de bronzen medaille in de wacht te slepen. Alsof dit nog niet genoeg was liet hij zien wat hij waard was op de 50 meter vlinderslag. En ja, hoor, weer een persoonlijk record met de snelle tijd van 37,45 seconden, en dus weer een prachtige 3e plaats. Hij sloot dit prachtige toernooi met een knappe zilveren medaille of op de 100 meter rugslag door te finishen in 1.22.68. De Dommelbaarzen feliciteert Nout nogmaals met zijn zeer knappe prestaties!

Het was een zeer succesvol weekend voor Nout en zijn zwemvereniging de Dommelbaarzen!