Doek valt voor dierenwinkel Sammy’s

Foto: Pixabay

De Raad van State in Den Haag heeft de gemeente Vught in het gelijk gesteld in de kwestie rondom dierenwinkel Sammy’s aan de Adriaan Poortersstraat. Dat betekent dat de winkel definitief moet sluiten als eigenaar Bert van Zandbeek ermee ophoudt.

De dagen van Sammy’s Dierenspeciaalzaak in de Adriaan Poortersstraat in Vught zijn geteld. Dat blijkt uit een uitspraak, woensdag, van de Raad van State, waar dierenwinkelier Bert ‘Sammy’ van Zandbeek (59) vorige maand naartoe stapte tegen de gemeenteraad van Vught

Overgangsrecht
Van Zandbeek mag met zijn zaak blijven zitten tot hij er zelf mee stopt. Maar dan moet de dierenwinkel, die al 40 jaar bestaat, definitief dicht.

De Raad van State vindt het terecht dat de gemeente Vught aan Van Zandbeek een persoonlijk overgangsrecht heeft gegeven. De winkel, die zijn vader in 1976 begon in een bijgebouw bij hun huis, is namelijk altijd in strijd geweest met het bestemmingsplan.

Wel is er een brief uit 1996 waarin het toenmalige college van B en W toezegt aan de gemeenteraad te zullen vragen of die iets voor hem kan doen. Daar is het nooit van gekomen, zelfs niet toen er in 2005 en 2008 nieuwe bestemmingsplannen voor de wijk werden gemaakt. Van Zandbeek kreeg nooit argwaan omdat zijn winkel door de gemeente Vught altijd ongemoeid is gelaten.

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen