Inloopavond PvdA-GroenLinks over spoor en N65

Foto: PVDA GL Vught

Woensdag 7 maart organiseert PvdA-GroenLinks een inloopavond over de rijksinfrastructuur van 20:00 tot 22:00 uur in het Raadhuis. Niet om de eigen ideeën en standpunten te verkondigen, maar juist om te luisteren naar omwonenden en geïnteresseerden zelf. Iedereen is welkom om deze avond even binnen te komen lopen. Kandidaten van de partij gaan in gesprek over de belangrijkste knelpunten die mensen ervaren. Want wat willen de bewoners straks zelf terugzien in een nieuw coalitieakkoord?

Minder hinder als uitgangspunt
Vught staat de komende jaren voor grote uitdagingen bij de ingrepen aan de N65 en het spoor. Heel Vught gaat daar last van hebben. Maar het treft vooral de omwonenden. PvdA-GroenLinks wil voorkomen dat deze bewoners de dupe worden van de ingrepen. Lijsttrekker Toine van de Ven: “Wij hebben al lang geleden onze prioriteit gelegd bij de omwonenden. Vanwege het ontbreken van garanties voor omwonenden, hebben we eind 2015 geweigerd een voorkeur uit te spreken voor een variant voor het spoor. Ook hebben we altijd gepleit voor een ruimhartige aankoopregeling en daarvoor een eigen initiatief ontwikkeld als voorbeeld. Maar ook nu de woningmarkt is aangetrokken, is er veel onzekerheid over de geplande ingrepen en hun eigen toekomst.”. De kennis van omwonenden en van organisaties zoals Samen voor Vught en het Platform Vught Structureel zou volgens PvdA-GroenLinks veel actiever benut moeten worden. Van de Ven: “Omwonenden ervaren de overlast. Laat hen daarom meedenken over oplossingen én neem die inbreng ook serieus.”

Sta zij aan zij met de bewoners
“Wij zien dat bewoners – met name in Vught-Noord – het vertrouwen aan het verliezen zijn. Daarom hebben we recent het college nog opgeroepen echt te laten zien zij aan zij met de inwoners te staan. Het college verschuilt zich te veel achter de opdrachtgeversrol.”, aldus Van de Ven. “Beide projecten zijn ooit begonnen ter verbetering van de leefbaarheid in Vught. Bij de N65 lijkt inmiddels doorstroming de boventoon te voeren. En bij het spoor is leefbaarheid in Vught-Zuid en -Noord nog niet voldoende gewaarborgd.” Hij erkent dat er natuurlijk (financiële) plafonds zijn aan wat mogelijk is. Maar PvdA-GroenLinks wijst erop dat de gemeente ook op andere manieren kan ondersteunen. Zoals advies voor het indienen van een kritische zienswijze op de Milieu Effect Rapportage (MER).

Iedereen welkom
PvdA-GroenLinks nodigt alle geïnteresseerden van harte uit om binnen te komen lopen tussen 20:00 en 22:00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de fractieruimtes op de begane grond van het Raadhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen