PvdA-GroenLinks presenteert kansenkaart ‘Méér leven in een groen Vught’

Foto: PVDA/Groen Links

Raadsleden Toine van de Ven en Floor Bink hebben namens PvdA-GroenLinks de kansenkaart ‘Méér leven in een groen Vught’ gepresenteerd. Deze kaart geeft weer hoe de partij het groen binnen Vught wil versterken.

De kansenkaart is aangeboden aan de Provinciale Statenleden Martijn de Kort (PvdA) en Hagar Roijackers (GroenLinks). Hiermee benadrukt PvdA-GroenLinks het belang van groene en blauwe verbindingen tussen natuur in het buitengebied en in de bebouwde kom.

Kansenkaart
De kansenkaart deelt Vught in vijf gebieden in met elk een eigen karakter en stijl. Voor het versteende centrum van Vught worden andere kansen getoond, dan bijvoorbeeld voor het waterrijke Vught-Zuid of het bosrijke Vught-Noord. De kansenkaart zoekt ook nadrukkelijk de verbinding met de landgoederen die Vught aan de zuidzijde omringen. PvdA-GroenLinks wil meer ruimte bieden aan planten en dieren binnen de bebouwde kom en een mooiere groene leefomgeving bieden aan inwoners.

Verbindingen door de bebouwde kom
Door beter gebruik te maken van de bomenlanen, grasbermen en waterpartijen, wil PvdA-GroenLinks de groene en blauwe verbindingen door Vught versterken. Daarom heeft de partij de kansenkaart ook aangeboden aan de woordvoerders natuur van de provinciale fracties van de PvdA en GroenLinks. De provincie is namelijk betrokken bij natuurontwikkeling in het buitengebied.

Laatste week groene prijsvraag
Eerder schreef PvdA-GroenLinks al een fotoprijsvraag ‘Hoe kan Vught nog groener?’ uit. Mensen kunnen hierbij een foto en idee insturen van locaties in Vught en Cromvoirt die groener kunnen worden. Nieuwe foto’s kunnen nog tot vrijdag 9 maart worden ingestuurd naar [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen