Vught haakt af bij bouw van nieuw zwembad

Foto: Pixabay

Vught stapt uit de realisatie van een nieuw ‘regionaal’ zwembad op sportpark De Schutskamp aan de Kooikersweg in Den Bosch.

De Vughtse wethouder Peter Pennings betreurt het afhaken. ,,Als ‘Vijf van de Meierij’ zijn wij de onderhandelingen met Den Bosch gestart. We bleven als enige over. We hadden zeker interesse in een regionaal zwembad maar onze zwemvereniging De Dommelbaarzen wil niet. We hebben nogmaals met de voorzitter een gesprek gehad over het belang van zwemwater op hele korte afstand van Vught en dat het een unieke kans is om met Den Bosch mee te doen maar hij bleef bij zijn standpunt en dat vinden wij jammer.”

Volwaardig zwembad
Den Bosch heeft plannen om voor zo’n vier miljoen euro binnen een jaar of vijf een 25-meterbad te bouwen op het sportpark. Als Vught en Heusden ook mee hadden gedaan, zou het bad worden uitgebreid tot een volwaardig zwembad.

,,Wij willen dolgraag een nieuw zwembad”, aldus Freek Peters, voorzitter van zwemvereniging De Dommelbaarzen. ,,Maar wij zijn een Vughtse club en als we als Vughtse club in Den Bosch moeten gaan zwemmen, hebben we eigenlijk geen bestaansrecht meer. Dan verliezen we twee derde van onze leden. Ouders met jonge kinderen hebben geen zin om eerst een half uur te moeten fietsen.”

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen