We kunnen weer naar buiten!

Foto: Hans Clauzing

Al komt het wat langzaam op gang, toch hangt het voorjaar al in de lucht. De dagen worden steeds langer en zo zoetjes aan gaat het buitenleven weer beginnen. Een mooi moment om nog eens goed naar uw tuin te kijken. Aan het woord is Daniëlle Hulsebos van Tuin-ontwerpburo uit Vught.

Voelt deze nog prettig? Is er nog balans tussen wens en vormgeving en vraagt het tuinonderhoud niet teveel energie?

Gelukkig stellen tuinbezitters steeds hogere eisen aan hun huis en hun leefomgeving, en dat vinden wij van TUIN meer dan terecht! Kranten en tijdschriften staan er tenslotte vol mee, bestrating is uit, groen is in.

Ik streef binnen mijn ontwerpen dan ook altijd naar een goede verhouding tussen ‘groen’ en ‘grijs’.

Niet alleen omdat een tuin met groen prettiger is om in te verblijven,  een groene tuin is ook koeler dan een bestrate tuin en vraagt zeker niet automatisch meer onderhoud. ‘Heel veel planten doen hun ding en vragen helemaal niet veel werk. Het belangrijkste is de goede plant op de goede plek. En onkruid is pas onkruid als het jou in de weg staat. Een tuin moet leven, een plek zijn waar je de seizoenen kunt beleven;  bollen in het voorjaar, bloemen in de zomer, kleurig in de herfst, en natuurlijk mooie winter silhouetten. Zo blijft een tuin elke seizoen boeien.

Mensen verschillen van elkaar en dat hoor je in de tuin terug te zien. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën en persoonlijke wensen voor sfeer in de tuin, en dat is belangrijk, het is tenslotte de plek waar je heerlijk in de zon of juist onder de boom in de schaduw wilt zitten met goede vrienden. De tuin is namelijk bij uitstek een plaats om te ontmoeten, te eten en een plek waar kinderen de ruimte hebben om met elkaar te spelen. Een tuin kan het leven verrijken en veraangenamen maar door een verkeerde start, slecht advies of onwetendheid is dit tuinplezier soms toch ver te zoeken. De tuin moet passen bij het huis, zijn bewoners en, niet onbelangrijk, bij zijn omgeving; deze eigenheid van de plek versterken door een evenwichtige vormgeving is een uitdaging die ik graag met u aanga.

Ik begin dan ook elke opdracht met een oriënterend gesprek bij u thuis of op locatie waarin  alle tuinwensen geïnventariseerd en besproken worden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen      van de wensen. In dit gesprek worden ook de kaders vastgelegd waarbinnen het ontwerp kan worden uitgevoerd. Uw eigen input is hierbij van groot belang, het bepaalt immers de koers naar uw eigen  persoonlijk TUINontwerp!

Nieuwsgierig geworden naar de werkwijze van TUIN?  Kijk op de site, mail of bel met www.tuin-ontwerpburo.nl, [email protected], 06-20610861, ing. Danielle Hulsebos

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen