SandeX, de e-bike met een persoonlijke touch

Foto: Extrabike

Sinds anderhalf jaar kent de elektronische fietsspeciaalzaak Extrabike  aan de Baarzenstraat in Vught een eigen fietsenmerk: SandeX.

Dit zijn elektische fietsen die klanten zelf kunnen samenstellen en een persoonlijke tintje kunnen geven. Eigenaar Pascal van de Sande: “We hebben er onze jarenlange kennis en ervaring ingestopt met als resultaat een scherp geprijsde fiets die vertrouwd aanvoelt”.

Midden in de e-bike speciaalzaak Extrabike in Vught prijken ze in de winkel: de elektrische SandeX fietsen, het huismerk van Pascal en Nicole van de Sande die samen de speciaalzaak runnen. De SandeX fiets is uniek vanwege de goede prijs/kwaliteit maar helemaal omdat klanten de fiets zelf kunnen samenstellen en er een eigen persoonlijke touch aan kunnen geven.  Dit huismerk was voor Pascal en Nicole een nieuwe stap in hun onderneming die zij tien jaar geleden begonnen in Vlijmen. In 2007 huurden ze toentertijd een bedrijfsruimte tegenover hun woning en samen sprongen zij in het diepe om het avontuur aan te gaan. Iedereen Mobiel luidde toen de winkel maar na anderhalf jaar barstte de winkel uit zijn voegen en werd het tijd voor een andere locatie. Hun ogen vielen op een pand in Vught, de naam werd veranderd in Extrabike, het assortiment vernieuwd en uitgebreid met producten die het imago van de winkel verder versterken. Anno 2018 is dit nog steeds de plek waar Pascal en Nicole hun passie met veel plezier uitvoeren. Sinds anderhalf jaar kent Extrabike nu dus ook een huismerk. Nu het fietsseizoen voor de deur staat, vertelt eigenaar Pascal – die net voor dit interview zijn 62e SandeX fiets verkocht – over hun huismerk en het ontstaan ervan.

Vertel eens, ik kan de SandeX dus naar mijn eigen wens samenstellen?
“Klopt. Als mensen graag een kanariegele fiets willen, dan is dat geen enkel probleem. Naast de kleurkeuze, kunnen mensen zelf de accu, stuur, handvatten, display, versnelling, banden en verlichting kiezen. Uniek aan de SandeX fiets is dus dat je hem naar je eigen hand kunt samenstellen en customizen.” Wij kunnen door zonder dealerkanaal te werken deze luxe fietsen zo,n 25 tot 40% voordeliger aanbieden dan de bekende merken.

Waarom zijn jullie begonnen met SandeX?
“We hebben ons eigen merk in het leven geroepen om ook in de prijsklasse van onder de €2.000 een goede kwaliteit fiets met middenmotor te leveren. De SandeX fietsen zijn er namelijk al vanaf €1.399 tot een maximum van €6999 met alle opties. We hebben als speciaalzaak al meer dan tien jaar ervaring in de verkoop, reparatie en aanpassen van elektrische fietsen, tandems, duo fietsen en driewielers. We hebben er echt onze kennis en ervaring ingestopt. We weten inmiddels wat de mensen graag willen zien bij een elektrische fiets en wat hun wensen zijn. Uit onze ervaring hebben we gemerkt dat er behoefte is aan een meer persoonlijk gebouwde fiets. Het resultaat is een prima degelijk exemplaar met een goede middenmoter die vertrouwd aanvoelt.”

Wat geeft de SandeX fiets zo’n vertrouwd gevoel?
“De Sandex is gebouwd voor de oer-Hollandse mens. We merken hierdoor dat veel klanten al meteen grijpen naar onze huismerk. Sommige elektrische fietsen hebben net een verkeerde geometrie of verhouding die niet prettig aanvoelt. Vanochtend hadden we een klant die naast de SandeX ook andere merken probeerde, maar uiteindelijk toch koos voor ons huismerk. Dat vinden we fantastisch om te zien. Ook heeft onze eerste SandeX-rijder de eerste 10.000 probleemloze kilometers erop zitten. Daar doen we het voor!”

Wat is er nog meer uniek aan jullie huismerk?
“We hebben voor de SandeX fiets een hele goede leverbaarheid omdat alle onderdelen op voorraad zijn. Dat komt omdat we geen unieke maar universele onderdelen gebruiken. Bij pech kun je terecht bij een fietsreparateur elders in het land. Zelfs op vakantie in het buitenland is de fiets gemakkelijk te servicen. Ook hebben we een gratis haal- en brengservice voor onderhoud en reparaties en krijgen klanten een leenfiets als de SandeX fiets onderhouden wordt. Om deze service te garanderen, verkopen we fietsen daarom bij voorkeur in de lokale omgeving.”

Waar worden de fietsen gemaakt?
“Veel mensen staan er van te kijken, maar ze worden echt hier in de winkel gemaakt. Op deze manier kunnen we onze eigen kennis stoppen in de fietsen. Een Elektrische fiets is kostbaar om aan te schaffen en daarom vinden we het belangrijk vertrouwen uit te spreken naar onze klanten. We doen er daarom ook echt alles aan om de fietsen zo goed mogelijk te laten aansluiten aan hun wensen.”

Vanwaar die X in de naam SandeX?
“Het is inderdaad de X-factor, een soort wow- factor die mensen beleven en ervaren als ze op een SandeX rijden.

Zijn er nog toekomstplannen?
“Zeker, stilzitten doen we niet. Eind dit jaar willen we dat klanten de SandeX fiets nog meer kan customizen. Er komen high end modellen, exemplaren van rond de €4.500. Ook zijn er plannen om fietsen te ontwikkelen voor de naar schoolgaande jeugd in de prijsklasse van €1.000 à €1.200 die we willen voorzien van allerlei kekke technische snufjes zoals de fiets aan- en uitzetten en op slot zetten middels een app op je smartphone. Ons doel is om voor iedereen een goede kwaliteit elektrische fiets te bieden voor een betaalbare prijs. We raden klanten dan ook aan om onze website (www.extrabike.nl) goed in de gaten te houden. Het ligt nog  in de toekomst, maar we zijn met ideeën bezig dat klanten live mee kunnen kijken als hun fiets gebouwd wordt. Op deze manier zien ze écht dat hun fiets zelf wordt gemaakt.”

Openingstijden:
Ma 09.00-18.00 (alleen werkplaats)
Di t/m vr 09.00-18.00
Za 09.00-16.00
Avonden op afspraak

Extrabike
Baarzenstraat 21
5262 GD Vught
Tel. 073-8506853
[email protected]
www.extrabike.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen