Prins Hendrikjeugd loopt ruim 1000 euro bijeen voor sportrolstoel Kevin

Foto: Rob Janssen

Met een – voorlopig – totaalbedrag van 1031 euro en 30 cent kwam er zaterdagochtend een passend eind aan de tweede sponsorloop van Stichting Meesterkind.

De pupillen én racerunners van sportvereniging Prins Hendrik liepen dat prachtige bedrag bij elkaar voor de 11-jarige Kevin van Middendorp. Daarmee zijn de aanschafkosten voor zijn gewenste sportrolstoel nog niét gedekt, maar is wél een fraaie eerste aanzet gegeven.

Kevin van Middendorp is lid van Prins Hendrik, waar hij wekelijks traint in de bijzondere groep racerunners. De 11-jarige inwoner van Uden lijdt aan een stofwisselingsziekte, die er de komende jaren toe gaat leiden dat zijn mobiele functies uitvallen. Omdat Kevin zo van sporten houdt was een sportrolstoel zijn grote wens. Een aanvraag bij de gemeente Uden hiervoor werd echter niet gehonoreerd. Stichting Meesterkind, met als motto ‘zorgeloos leven is niet vanzelfsprekend’ hoorde hiervan en besloot een actie voor Kevin op te zetten. De stichting zet zich in voor kinderen met een aangeboren ziekte, syndroom of handicap, hun ouders en organisaties die deze kinderen willen helpen.

Sponsorloop
Een grote groep atletiekpupillen van Prins Hendrik én natuurlijk Kevins trainingsmaatjes legden zaterdagochtend 1, 2 of 3 rondjes af over een speciaal op de atletiekbaan uitgezet parcours. Ze werden daarbij gesponsord per rondje óf met een totaalbedrag. Van diverse kanten kwam er bovendien specifieke sponsoring voor deze loop binnen. Daardoor kon Koen van Nieuwburg namens Stichting Meesterkind uiteindelijk een cheque met het genoemde bedrag aan een blije Kevin en zijn ouders overhandigen. Voor alle jongens en meisjes die zich zo sportief hadden ingespannen was er na afloop wat lekkers. Bovendien werden door het trekken van startnummers nog eens 10 ijsbonnen van ijssalon Lavinia verloot.

Voor de aanschaf van de speciale sportrolstoel is een bedrag van zo’n 3.500 euro nodig. De opbrengst van de sponsorloop betekent alvast een mooie eerste stap. Daar komt bij dat er van diverse kanten nog sponsorbedragen toegezegd zijn. Stichting Meesterkind houdt op vrijdag 20 april bovendien nog een gezellige popquiz voor dit zelfde goede doel. Plaats van handeling is dan De Guldenberg in Helvoirt. Inschrijven kan met teams van 3 tot 5 personen en kost 25 euro per team. Voor meer informatie, kijk op www.meesterkind.nl/popquiz.

Foto-bijschrift: De start van de sponsorloop van stichting Meesterkind, waarmee de jeugd van Prins Hendrik ruim 1000 euro bijeen liep. (Foto: Rob Janssen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen