Wibi Soerjadi terug in Vught en 35 jaar in het vak

Foto: Frank Doorhof

Wibi Soerjadi is te zien & te beluisteren op vrijdag 20 april om 20.30 uur in Theater de Speeldoos in Vught. Entree € 24,50 / CJP/65+ € 23,50. Kaarten zijn te reserveren via tel. 073-656 55 88 (werkdagen van 13.00u tot 17.30u) of op www.theaterdespeeldoos.nl.

Wibi Soerjadi
Toen Wibi 11 jaar oud was, speelde hij voor het eerst piano. Nog geen 10 maanden later gaf hij zijn eerste concert. Wibi (uit interview met VIVA): Ik kon direct spelen, alsof ik nooit anders had gedaan. Onverklaarbaar. De muziek zat al in me, zo voelde het.” Inmiddels zit Wibi Soerjadi (1970) al 35 jaar in het vak. Tijd voor een reeks bijzondere concerten!

Op 20-jarige leeftijd behaalde Wibi Soerjadi als jongste student van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam zijn master met het hoogst haalbare resultaat, een 10 met onderscheiding. Hij concerteerde wereldwijd en ontving vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen. Dit maakt hem bij uitstek geschikt als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin. Zijn eigen composities en transcripties passen naadloos in de traditie die Franz Liszt twee eeuwen geleden begon met zijn soms bijna onspeelbare bewerkingen en fantasieën op bekende thema’s uit die tijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen