Bezwaar tegen ontwerp ‘verdiept spoor’

Foto: Vught Nieuws

Waterschappen Aa en Maas en De Dommel zijn het niet eens met het ontwerp tracébesluit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor de aanleg van het ‘verdiept spoor’ in Vught.

Ze vinden dat onvoldoende rekening wordt gehouden met waterhuishoudkundige effecten en de gevolgen van klimaatverandering. De waterschappen dienen ze een gezamenlijke zienswijze in om hun bezwaren kenbaar te maken,,Het ontwerp bevat geen sluitend pakket van maatregelen voor waterberging en afvoer”, aldus watergraaf Peter Glas van De Dommel.

,,We weten allemaal dat klimaatverandering nu en in de toekomst invloed heeft op water, dus ook rondom Vught. Toch is daar in het ontwerp geen rekening mee gehouden. Dat is in strijd met de spelregels die het ministerie zelf heeft opgesteld.” Dat stelt’dijkgraaf Lambert Verheijen van Aa en Maas.

Onderzoek
Volgens Verheijen komt er nader onderzoek (‘Maar we hebben geen toezegging dat er daarna aanvullende maatregelen komen’). Ook maakt de dijkgraaf zich zorgen over de afwatering op het Drongelens kanaal: ,,Nu vormt de afwatering op het Drongelens kanaal een bescherming voor Den Bosch. Als er veel extra water komt, dan kan dat niet via het Drongelens kanaal worden afgevoerd, met als gevolg dat Den Bosch natte voeten krijgt. En dat willen we niet. Het ontwerp houdt ook daar geen rekening mee.’’

Bron: Brabants Dagblad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen