Incident met arbeidsmigrant op vakantiepark Cromvoirt

Foto: Vught Nieuws

Ondanks diverse controles op onverwachte momenten lijkt Vught moeilijk grip te krijgen op de aanwezigheid van arbeidsmigranten op vakantiepark Fortduinen in Cromvoirt. Sterker nog, de onrust op het park neemt  alleen maar toe.

Ze willen niet met naam en toenaam in de krant maar vinden wel dat er eindelijk eens iemand op moet treden. De recreanten op vakantiepark Fortduinen zijn de overlast van arbeidsmigranten spuug zatAfgelopen vrijdag reed een arbeidsmigrant met hoge snelheid een tuin van een recreant in. Een meter of dertig voorbij de slagboom van het park. De bestuurder reed de voortuin en een paviljoen volledig aan diggelen. De auto waarin hij reed, van uitzendbureau Friendly Business uit Rotterdam, raakte zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden. ,,Eén van de inzittenden van de auto ging er vandoor”, aldus een politiewoordvoerster. ,,Een ander werd ter plaatse staande gehouden door een omstander. De bestuurder werd even later terug gevonden. Er was geen alcohol in het spel.”

Rijbewijs
Volgens omstanders heeft een zware plantenbak en een omheining erger doen voorkomen. Zij beweren dat de bestuurder van de openbare weg kwam en niet over een rijbewijs beschikt. ,,Dat hebben we gehoord van de agenten ter plaatse”, zeggen ze. De politiewoordvoerder bevestigt nog ontkent dit: ,,Er zijn gegevens uitgewisseld tussen betrokkenen zodat de verzekering het verder af kan handelen. Aangezien het materiële schade betreft, is het nu dus een verzekeringszaak en geen politiezaak.”

De verontruste kampeerders vrezen dat het incident in de doofpot verdwijnt omdat het op een privéterrein plaatsvond. ,,De campingbeheerder onderneemt geen actie. De arbeidsmigranten zijn hier nog steeds en de nog overgebleven recreanten maken zich steeds meer zorgen over hun veiligheid op het park.”

Patrick van Kuijen van Suo Marte Projectontwikkeling, de huidige eigenaar van Fortduinen, is bezig het park te herontwikkelen. Oude stacaravans worden geruimd en maken plaats voor luxe bungalows. In de tussentijd worden verschillende stacaravans/chalets verhuurd aan uitzendbureaus en bedrijven, die daar arbeidsmigranten plaatsen. Volgens Kuijen kan hij buitenlandse werknemers niet aan de poort weigeren. Dat zou discriminatie zijn.

Eind vorig jaar startte Vught een handhavingstraject dat leidde tot een waarschuwingsbrief en een gesprek met de eigenaar van het park. Bij nieuwe overtredingen zou er een last onder dwangsom worden opgelegd. De gemeente liet weten een eind te maken aan niet-recreatief verblijf en de overlast die hiermee gepaard gaat en flink te gaan ‘doorpakken’. Van dat ‘doorpakken’ merken de recreanten op Fortduinen weinig maar volgens een gemeentewoordvoerster wordt Fortduinen wel degelijk op onverwachte momenten bezocht. ,,Tijdens deze bezoeken inventariseren we het vakantiepark. De situatie op Fortduinen heeft zeker onze aandacht. Om effectief te kunnen doorpakken moeten we precies weten wat er speelt en of en welke overtredingen er plaatsvinden.”

Het incident van afgelopen week kent de gemeente Vught niet. Inmiddels heeft zij navraag gedaan bij de politie. ,,We gaan uitzoeken of deze persoon op Fortduinen woont. Ieder signaal wat er komt, nemen we serieus op en als we kunnen optreden doen we dat!”

Bron: Brabants Dagblad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen