Bevrijdingsdag met zandkunstenaar

Foto: Pixabay

Op zaterdag 5 mei (geopend van 12.00-17.00) is er een zandkunstenaar met de voorstelling ‘Verlicht’ van plm. 15 minuten. Aanvangstijden worden vermeld op de website nmkampvught.nl.

Op een groot scherm maakt de de zandkunstenaar ogenschijnlijk eenvoudig met een schepje zand een mooi verhaal. De toegang tot deze voorstelling is inbegrepen bij de entreeprijs. In de mei-vakantie is er van 27 april t/m 6 mei een rondleiding door Nationaal Monument Kamp Vught om 14.00 uur. Op 4 mei is geen rondleiding vanwege de druk bezochte openbare herdenking om 14.00 uur op het buitenterrein. Reserveren voor de rondleiding niet mogelijk; de kaartjes worden verkocht op de dag zelf (max. 25 deelnemers, deelname 2,50 euro of 1 euro voor bezoekers van 10 t/m 17 jaar).

De authentieke kampbarak 1B is extra geopend in de mei-vakantie: van 27 april t/m 6 mei van 12.00 tot 17.00 uur (Astorias 1B, zijstraat van Lunettenlaan). In het herinneringscentrum is t/m 1 juli de expositie ‘Vrouwen in verzet: Hannie, Truus en Freddie’ te zien over Hannie Schaft, Truus Menger en haar zus Freddie Oversteegen. Deze expositie is mogelijk dankzij een bijdrage van het vfonds en is ontwikkeld door Museum Haarlem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen