Welzijn Vught organiseert nieuwe reeks weerbaarheidstrainingen voor jongeren

Foto: Pixabay

Vanaf maandag 28 mei gaan de weerbaarheidstrainingen in de Martinihal weer van start. De weerbaarheidstrainingen in combinatie met boksen vinden plaats van 18:30 tot 19:45 en zijn speciaal voor jongeren van 10 t/m 16 jaar.

Voor sommige jongeren is ‘weerbaar zijn’ of ‘jezelf zijn’ niet altijd vanzelfsprekend. Welzijn Vught organiseert daarom in samenwerking met Psychomotor een reeks weerbaarheidstrainingen om jongeren steviger in hun schoenen te leren staan. Binnen deze training van 10 lessen oefenen jongeren met sterk staan, ademkracht en lichaamstaal, lichamelijke grenzen en groepsdruk en het aangeven van hun lichamelijke en mentale kracht, waarbij er voor 80% gebruik wordt gemaakt van bewegingsopdrachten (o.a. boksen)  en voor 20% van mentale opdrachten. Op deze wijze leren jongeren om sterker te staan, hun aandacht en concentratie te verbeteren en om beter om te gaan met spannings- en ontspanningsgevoelens. De jongeren worden zich hierdoor op een speelse manier bewust van de eigen lichaamskracht en de eigen mentale kracht.

De kosten voor de weerbaarheidstraining zijn 40 euro voor 10 lessen van 1 uur en een kwartier. De trainingen bestaat uit 6 lessen voor de zomervakantie en 4 lessen na de zomervakantie: 28 mei, 4 juni, 11 juni, 18 juni, 25 juni en 2 juli. Na de vakantie 10, 17, 24 september en 1 oktober.

Aanmelden kan door een mail sturen naar [email protected]. Voor meer informatie zie welzijnvught.nl/jongerenactiviteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen