Waarschuwing van Buurtpreventie Vught

Foto: Pixabay

In verschillende plaatsen in Brabant zijn sinds enige tijd weer malafide klusjesmannen uit Engeland en Ierland actief. Daarvoor waarschuwt de politie dit weekend. Slachtoffers van deze oplichters worden opgezadeld met torenhoge rekeningen, terwijl de werkzaamheden aan hun huis of voortuin niet of slecht uitgevoerd zijn.

Deze malafide klusjesmannen duiken eens in de zoveel tijd op in Brabant. Voor buitensporige bedragen bieden ze bij de mensen thuis hun diensten aan, zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden.

Daarbij vertellen ze aan de bewoners dat hun dak met spoed onderhoud nodig heeft en dat ze die klus meteen willen klaren. Vervolgens worden de slachtoffers opgezadeld met torenhoge rekeningen die contant betaald moeten worden. Dit terwijl het werk dikwijls slecht of soms zelfs helemaal niet wordt afgemaakt.

Advies
Geadviseerd wordt om niet in zee te gaan met de Engelssprekende klussers en familie en vrienden te waarschuwen. ,,Het lijkt een jaarlijks terugkerend fenomeen dat men onze regio aandoet”, meldt de politie. ,,Ga niet met hen in zee, zij hebben lak aan prijsafspraken en sterker nog, zij doen ogenschijnlijk van alles, maar praktisch helemaal niets.”

De oplichters maken vooral oudere mensen slachtoffer van hun oplichtingspraktijken. Geadviseerd wordt vooral te letten op het kenteken van de bussen, die vaak wit en grijs van kleur zijn.

(Bron Brabants Dagblad)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen