Kentalis verkoopt karakteristiek pand ‘De Wingerd’ aan de Laagstraat

Foto: Pixabay

De Stichting Kentalis Zorg heeft het overbodig geworden gebouw ‘de Wingerd’ aan de Laagstraat in Vught te koop gezet. Inclusief een aantal bijgebouwen. De verkoop vindt plaats op basis van inschrijving.

Het gaat om een karakteristiek pand, een perceel van circa 3,16 ha en een aantal opstallen zoals ‘De Pauw’ en twee semipermanente schoolgebouwen ‘De Meeuw’ en ‘De Groot Vroomshoop’. De opstallen zijn in gebruik door Zorgokee Beschermd wonen en Ad Hoc

Hergebruik
Kentalis maakt al sinds 2011 geen gebruik meer van de gebouwen. In dat jaar werd een grootschalige nieuwbouwproject op het terrein aan de Theerestraat in Sint-Michielsgestel gerealiseerd. Het wooncarré en onderwijsgebouw Travelaar. ,,Door deze nieuwbouw is de locatie aan de Laagstraat in Vught niet meer nodig”, aldus een woordvoerster. ,,Na de verhuizing heeft Kentalis onderzoek gedaan naar hergebruik van de locatie maar dit bleek om meerdere redenen niet haalbaar.”

Leegstandsbeheer
Het pand ‘De Wingerd’ werd in 1953 gebouwd. De bijgebouwen (woonpaviljoens) werden er in 1977 en 1987 (voormalige Mariëllaschool) aan toegevoegd. De gebouwen werden in het verleden gebruikt als onderkomen voor verplegend personeel, leerlingen van de Mariëllaschool, intramurale cliënten van Kentalis en voor kantoorfuncties. Op dit moment is er sprake van leegstandsbeheer. ,,De zittende huurders wisten bij het aangaan van het huurcontract dat het een tijdelijke situatie betrof”, licht de woordvoerster toe. ,,De afspraken die wij met hen hebben gemaakt worden bij verkoop door de kopende partij overgenomen en daarna is het aan hen om eventuele nieuwe afspraken te maken.”

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen