Groot gebied enige tijd zonder stroom

17 sep , 7:36 Nieuws
stroomstoring vught 4
Bewoners van de omgeving Den Bosch kampten maandagavond met een stroomstoring. Naast het zuiden van Den Bosch ging het onder meer om de plaatsen Vught, Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Esch en Cromvoirt.
Volgens netbeheerder Enexis zaten ruim 24.000 klanten tijdelijk zonder gas en stroom. De storing werd gemeld rond 18.05 uur. Monteurs werden opgeroepen om de problemen op te lossen. Dat was rond 20.00 uur gebeurd, toen op veel plekken de straatverlichting weer aanging.
In Vught was het gedurende de stroring even behelpen. ‘De tv is net aangesprongen’, zegt Riky Damen-Traa iets na achten. ‘Gelukkig maar, want anders hadden we nog kaarsen moeten gaan zoeken.’
Het ongemak is klein, weet ze maar al te goed. ‘De relaxfauteuil deed het niet meer. En ik meen dat de koffie van heet water uit de boiler niet zo lekker smaakt als wanneer het water uit de waterkoker komt. Maar we mogen niet mopperen hoor. Als je toch ziet in welke situatie de mensen zitten bij die overstromingen in het oosten van Europa...’ Wel vervelend was dat de brandweer op verschillende plaatsen in Den Dungen, Vught en Sint-Michielsgestel uit moest rukken om mensen te bevrijden die in een lift vast waren komen te zitten. Op de N65 in Vught lagen de verkeerslichten op de kruising van de Martinilaan en De Bréautélaan er lange tijd uit. Het treinverkeer had geen hinder.
Bron:BD.nl