Muurschildering vraagt aandacht voor Save Our Seas

17 okt , 7:34 Nieuws
image00011
Heeft u het eerder gelezen? De afgelopen weken werkten vier creatieve tieners mee aan een heuse muurschildering in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg, naar ontwerp en op initiatief van kunstenaar Gerry Miles. Tessa, Iris, Aspre en Joep meldden zich aan om met Gerry de kleurrijke onderwaterwereld te schilderen.
Na vijf weken is het dan zover. De tape is verwijderd, het kunstwerk is door de vier enthousiastelingen gesigneerd en vol trots vragen de jonge kunstenaars aandacht voor het eindresultaat én voor het goede doel Save Our Seas. “We moeten zuinig zijn op onze zeeën, want het leven in de zee is prachtig en ongelooflijk veel waard. We zien niet zomaar wat er onder water leeft, maar wij mogen dat nooit vergeten”, deelt Gerry.
Hij maakte in zijn leven vele duiken en kwam in aanraking met magische taferelen, dieren en koralen. Dat komt tot uiting in zijn vele onderwaterkunstwerken. Speciaal voor het jubileum van ‘Kunstenaars Vught’ nam hij het initiatief om met jongeren een groot schilderwerk op locatie te maken. En dat is gelukt. In een paar weken groeide het kunstwerk en leerden de makers over kleurgebruik en contrast. De jongens en meiden werkten goed samen en vormden een mooi team. “Ik ben heel trots op jullie”, sloot Gerry de laatste maakmiddag af.
Het resultaat is in de kelder van Elzenburg te bewonderen. Er staat zelfs een bezoek aan het werk door kleuterklassen van Kindcentrum de Avonturier gepland. Zij zijn bezig met het thema ‘onderwaterwereld’. Zo wordt de boodschap van Gerry en de kinderen aan jong(er) en oud(er) verspreid: Save Our Seas!