Parkinson(isme) Café regio ‘s-Hertogenbosch 10 oktober

22 sep 2023, 12:38 Nieuws
parkinsoncafe 715x408
Op dinsdag 10 oktober 2023 is er weer een bijeenkomst van het Parkinson(isme) Café. Dit keer zal worden ingegaan op de thema’s “Verlies” en “Zingeving”. De bijeenkomst is in Sociaal Cultureel Centrum “De Biechten”, Vincent van Goghlaan 1 te Hintham (Rosmalen). De inloop is vanaf 13.30 uur. Het programma start om 14:00 uur.
Verlies en Zingeving
Gastspreekster mevrouw Pulles heeft als geestelijk verzorger in de gezondheidszorg veel deskundigheid rondom deze thema’s opgebouwd. Allereerst staat zij stil bij het aspect “verlies”. Bijvoorbeeld verlies van mobiliteit en vaardigheden door Parkinson(isme). Wat verstaan we er nog meer onder? Welke gevolgen heeft het verlies voor de betrokken patiënten. Hoe gaan ze ermee om? En hoe zit dat met hun directe omgeving als partners, mantelzorgers en andere naasten? Deze vragen en antwoorden daarop komen aan bod.
Aan het thema “Zingeving” geeft iedereen een eigen invulling. Bij personen die geconfronteerd worden met een chronische ziekte als Parkinson(isme) verandert de zingeving. Mevrouw Pulles geeft handreikingen hoe men daarmee kan omgaan. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen en discussie.
Meer info
Het Parkinson(isme) Café richt zich op mensen met parkinson(isme), hun verwanten, mantelzorgers en andere belangstellenden.
Het volgende Parkinson(isme) Café is op dinsdagmiddag 14 november 2023