Politie in de weer met verschillende oproepen

Foto: Vught.Nieuws

Een racende bestuurder op de A2, verdachten die ervandoor gaan en een ongeval. De politie, brandweer en ambulancedienst hadden van alles te doen de afgelopen week. Vught.nieuws.nl brengt een overzicht.

Op de A2 bij Vught trok een bestuurder van een Mercedes met Bulgaars kenteken de aandacht van de videosurveillance. Hij racete met 155 kilometer per uur over de weg, waar een maximum snelheid van 100 geldt. De politie ging achter de man aan, waarna hij het rode licht op de Gestelseweg negeerde. Voordat de politie hem staande kon houden, wisselde hij snel van plek met zijn passagier. De man bleek in bezit van een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij werd aangehouden en kan een forse straf tegemoet zien.

Zorgpark Voorburg

Ook deze week moest de politie op Zorgpark Voorburg in actie te komen om bijstand te verlenen. Iemand moest naar de separeer worden gebracht en ondersteuning van de politie was daarbij nodig.

Ongeval

Doordat de verkeerslichten bij het kruispunt Vijverbosweg – Boslaan met de N65 waren uitgevallen, vond er op woensdagochtend een botsing plaats tussen twee auto’s. Rijkswaterstaat was al opgeroepen om de lichten te repareren, maar waren te laat om het ongeluk te voorkomen. De bestelbus die bij de botsing betrokken was, kwam tegen een stoplicht tot stilstand. Er vielen geen gewonden.

Zoektocht

Zondagavond ging de politie massaal op zoek naar drie mannen die waren gevlucht na een achtervolging. Na de korte achtervolging reed de politie de auto klem aan de Parallelweg in Helvoirt, maar de drie inzittenden sloegen te voet op de vlucht, waarschijnlijk richting het Helvoirts Broek. Meerdere eenheden en een politiehelikopter zochten naar de mannen, maar ze zijn niet meer gevonden. De politie stuurde ook een burgernetbericht uit.

Brandweer

De brandweer van Vught moest deze week in actie komen voor een buitenbrand aan de Lidwinastraat. In Helvoirt moest de brandweer naar een omgevallen boom die over de weg aan De Dijk lag. De boom was omgevallen door de harde wind.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen